Vi anbefaler magasiner
Vi anbefaler magasiner

RBdigital - læs e-magasiner gratis med biblioteket

Vi anbefaler dig digitale magasiner

17.04.20
Læs gratis magasiner fra hele verden i din lænestol.

Digitale magasiner

Se otte medarbejderes forslag til digitale magasiner på RBdigital. De er primært engelsksprogede, men der findes også nogle på dansk: Alt om Data, Datatid, Alt om haven, IN, Alt om Videnskab, Antik & Auktion Danmark, Din Vin Guide, Spis Bedre, Vi Unge

Få vejledning til at komme igang her

 

Rebecca - naturen og Afrika

profilbillede
Jeg er vild med National Geographic p.g.a. de fabelagtige fotos og artikler om vores fascinerende verden. Der er masser af indhold at fordybe sig i. Det fysiske magasin, som man kan låne på dansk på biblioteket, er lækkert, men den digitale udgave på engelsk kan også godt gå an!

Min mand, der er kandidat i udvikling og internationale forhold, er faldet over Africa Report. Det er et af de få magasiner, hvor man kan blive opdateret på nyheder og baggrundsstof fra det store kontinent – og hvis vi er heldige, lidt om vores søns fødeland, Madagascar. Så altså bare et eksempel på, at der er noget for folk med særinteresser ;-) I det nyeste nummer kan man desuden læse et interview med den nigeriansk-amerikanske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie om feminisme og kolonialisme. 

 

Birthe - fotografi

profilbillede
Jeg har i mange år taget et hav af billeder, nogle få gode billeder, men også rigtig mange dårlige billeder. For nyligt opdagede jeg de mange fotomagasiner på RBdigital og jeg vil især anbefale magasinet Digital Photographer. Her får du masser af lettilgængelige tips, når du tager billeder. Hvordan bruger du lys og skygge? Hvad skal du være opmærksom på, når du tager naturbilleder eller portrætter? Hvordan omdanner du dine fotos til fotokunst? Du bliver desuden præsenteret for en masse lækkert fotogrej, så det er ikke svært at finde på nye ting til ønskelisten. Og så er der bare så mange fantastiske fotos i bladet, at det er en oplevelse i sig selv.

 

Lone - håndarbejde og mad

profilbillede

Jeg bruger RB digital som inspiration. Det er især Knitting & Crochet from Woman’s Weekly og Eating Well. Jeg holder af at bladre digitalt i magasinerne og lade mig inspirere til mit næste håndarbejde og/eller min næste ”køkkentur”. Det er rart at kunne få små idéer, som man enten kan bruge som de er, eller som en lille del af det, man selv kreerer.

 

Martin - lyd og musik

profilbillede

Som 13-årig begyndte jeg at interessere mig meget for musik og jeg opbyggede en samling cd’er. Ret hurtigt kastede jeg min kærlighed på vinylpladen. Det var inden, det blev populært igen, så jeg blev mødt af vantro, når jeg snakkede om dette overlegne medie til musik. Da jeg havde tjent nok penge ved at gå med aviser, købte jeg min første ordentlige pladespiller, og intet har været det samme siden. 
Interessen for musik og pladesamleri, har også affødt en interesse for, hvad der rører sig af hi-fi. Derfor er det fantastisk, at der er indtil flere hi-fi magasiner tilgængelige på RB Digital. Amerikanske Stereophile, hvor jeg kan savle over de mest eksklusive produkter indenfor hi-fi. Engelske What HI-FI?, der dækker meget bredt, med fokus på billige og dyre produkter, samt analogt og digitalt. Derudover finder du en række andre hi-fi magasiner, samt en overordentlig stak musikmagasiner, der alle er frit tilgængelige på RB Digital. 

 

Henrik - USA og teknologi

Henrik

The New Yorker
Det amerikanske ugemagasin er et journalistisk flagskib. Selvom mange af magasinets artikler tager udgangspunkt i USA er det værd at læse alene for dets høje kvalitet, perspektivrige analyser, velskrevne anmeldelser og spiddende satire, som også gør ikke-amerikanere klogere på den tid, vi lever i.
The New Yorker er bannerfører for formidling af velestimerede stemmer i amerikansk samtidslitteratur, som bidrager med essays, noveller og tekster, ligesom den let genkendelige streg i bladets illustrationer efterhånden har opnået kultstatus.    

Wired
Månedsmagasinet beskæftiger sig med teknologi og videnskab og om hvordan disse påvirker kultur, økonomi og politik.  
Magasinets skarpe analyser har været toneangivende i forståelsen af, hvad internettet betyder for det moderne menneske, og bladets skribenter er ophavsmænd til flere af de centrale begreber i debatten om digitalisering og internettets udvikling, fx ’crowdsourcing’. Wired et godt sted at starte, hvis man vil opnå en skærpet forståelse af de komplekse problemstillinger, der omgiver en stadig mere digital verden. 

 

Erik - bilsport

profilbillede

Savner du også Formel1 her i foråret og er du også bilglad, ligesom mig, så behøver du ikke vente længere. Jeg læser Europas største motorsportsmagasin Autosport ganske gratis på RBdigital.

  

Dorthe - strik 

profilbillede
Jeg læser Simply Knitting, for jeg ikke kan få nok af at strikke og ofte mangler jeg nye ideer. Magasinet er på engelsk, men du kan sagtens finde nye ideer, selvom du ellers ikke læser engelske magasiner.

 

Irene - animation

Irene

Jeg vil gerne anbefale ImagineFX. Maj-månedens udgave er endda med vores egen Randers-stjerne: Pernille Ørum. Hun er uddannet på Viborg animationsskole og har arbejdet sammen med bl.a. Disney. Nu bor hun i Afrika, og arbejder på alle mulige projekter. 
Bladet er fantastisk, hvis man er kreativ og giver mulighed for indblik i forskellige kunstneres liv og arbejdsproces, når de skaber deres værker. Der er også temaer, som fx hvordan man arbejder som freelancer, hvordan man som kunstner håndterer mentale svære perioder og hvad der skal til for at blive hyret.

Et spændende og farverigt magasin, som er fyldt med interessant læsning og fantastiske tegninger på alle sider.

Hvordan kommer jeg i gang med at læse magasiner?

Læs mere her eller se videoguide på e-kurser.dk