Sundhed i april
Sundhed i april

Sundhed i fokus

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.03.16
Sundhed er en afgørende forudsætning for at leve et godt liv.

Vi skyder sundhedstemaet igang
Fredag 1. april begynder et månedlangt sundhedstema på biblioteket. Det varer resten af måneden, hvor vi har arrangeret en række spændende aktiviteter.

Et sundt liv kræver viden
Vi ønsker et langt liv med en velfungerende krop og et afbalanceret sind. Og vi ved, at der ikke findes en hurtig 'genstarts-knap', når det kommer til helbredet. Det kræver tværtom en vedholdende og fokuseret indsats at leve sundt. Skal indsatsen være bæredygtig på den lange bane - kræver det et solidt fundament af viden. De beslutninger man træffer skal være baseret på viden, der "holder i byretten".

Videnskab og sundhed
I vores højteknologiske samfund er sundhed blevet genstand for opmærksomhed på en helt speciel måde, fordi videnskaben kan levere viden, som kan omsættes til mærkbare resultater. Vi ved, at hvis vi spiser det og det, samt træner så og så meget, så taber vi os og kommer i bedre form. Biblioteket har derfor inviteret eksperter fra Randers Sundhedscenter, VIA og Randers Løve Apotek til at deltage i aktiviteterne inden for hver deres ekspertiseområde.

Biblioteket har viden
Hvis du er interesseret i at leve et sundere og mere harmonisk liv, da er biblioteket en oplagt samarbejdspartner, fordi vi ligger inde med den nyeste viden og inspiration på området. Ikke alene er biblioteksrummet et sted hvor fordybelse, ro og samvær har optimale betingelser - det er også på biblioteket, at de nyeste bøger skrevet af dygtige sundhedseksperter findes.

Bliv inspireret
Besøger du biblioteket i april, vil du kunne få foretaget en konditest og samtale om overvægt, trivsel, tandpleje, astma og meget mere. Derudover vil den alternative sundhedsguru, Per Brændgaard, helt eksklusivt holde foredrag den 13. april. Brændgaard vil afsløre, hvordan man kan gribe de til tider hårde kostråd an på en mere menneskelig måde. Du kan finde links til et par af Per Brændgaards bøger herunder. Derudover giver jeg også andre bud på bøger om sundhed. I faktaboksen til højre har jeg indsat links til relevante sundhedssites.

/Claus