ordblinde uge

Randers Bibliotek er også for ordblinde og læsesvage

16.09.19
På Randers Bibliotek arbejder vi på at gøre vores tilbud mere tilgængelige for de brugere, der er ordblinde og har læsevanskeligheder. Vi har interviewet en række ordblinde for få deres mening om biblioteket. Derfor har vi sat gang i en række tiltag, der gør det lettere at bruge biblioteket.

Et nyt område med lette materialer
I bibliotekets underetage finder du et område, der er specielt indrettet med hyggelige møbler og god plads til de mange lette materialer og lydbøger. Området kan kendes på de røde cirkler, hvor der står ”Gør det lettere”.

Længere udlånstid
Fra den 1. oktober er det muligt for ordblinde at få forlænget udlånstiden på udvalgte materialer. Her skal fremvises dokumentation i form af medlemskab af Nota eller ordblindetest.

Temadag om ordblindhed
Fredag den 4. oktober er der fokus på ordblindhed på Randers Bibliotek, og dagens program er spækket med indhold, der henvender sig til flere forskellige målgrupper: både elever i udskolingen, unge og voksne. Den første del af dagen er forbeholdt ordblinde skoleelever. Den anden del af dagen er for alle interesserede.

Program for skoleelever:
12.30-13.00: Ung til ung – om at være ordblind. Karoline på 15 år interviewes på scenen

13.00-14.00: Christian Bock – digitale hjælpemidler og app café

14.00-15.00: Kreative workshops om ordblindhed

Tilmelding til sb@randersbib.dk


Program resten af dagen:
15.00-15.45: Hør Sanne og Andreas, der begge er ordblinde og står bag podcasten ”Jeg Er ordblind”

15.45-17.00: Indslag med forskellige lokale organisationer, der har tilbud til ordblinde

17.00-18.00: Christian Bock fortæller sin personlige historie om at leve med ordblindhed og giver gode råd om it-hjælpemidler.

Gratis - tilmeld dig her