Mediestream
Mediestream

Mærk historiens vingesus - dyk ned i historiske originalaviser

17.01.17
Den russiske revolution, USA's indtræden i den 1. verdenskrig, salget af De Dansk Vestindiske Øer. Få 1. parket til det hele med Mediestream Aviser.

Mediestream aviser starter det nye år med en god nyhed. Der er netop åbnet op, så nu også avisårgangen fra 1917 rummes i avisdatabasen.  Det betyder at du, hjemme fra din PC, kan være med som læser til store historiske begivenheder, netop da begivenhederne fandt sted.

Læs med da Titanic sank. Læs med da De Dansk Vestindiske Øer blev overdraget til USA. Følg med på krigsscenen under den russiske revolution.

Er du historiefan vil timerne bare forsvinde for dig, når du dykker ned i Mediestream. Er du opgaveskriver, kan du i Mediestream nemt finde primærkilder og øjenvidneskildringer.

Søg kun i det du har adgang til.

Når du søger i Mediestream er det smart at sætte flueben i "Søg kun i det, du har adgang til". Du får herefter kun vist artikler med fuld adgang.

Mediestream1

Hvorfor kan man ikke bare læse alle aviser online - også de nyeste?

P.g.a. regler om ophavsret er det kun aviser der er 100 år gamle der er fri og digital adgang til. Har du brug for at finde nyere aviser, kan du få læse dem på mikrofilmruller på bibliotekets mikrofilmapparat. Det er dog muligt at få digital adgang til nyere aviserne fra Det Kgl. Bibliotek i Aarhus eller København eller Det Danske Filminstitut.

Randers-aviserne kan du også finde i Mediestream:

Du kan også bruge Mediestream til at søge Randers aviserne frem. Du kan stadigvæk kun få fuld adgang til aviser der er 100 år gamle, eller ældre, men du kan bruge mediestream til at lokalisere hvornår en begivenhed fandt sted, hvornår en virksomhed startede op eller hvornår din bedstefar var omtalt i avisen, fordi han fyldte 70 år. Du vil kun kunne se dato og sidetal. Se her hvilke Randers aviser der er søgbare i Mediestream

Mediestream 2

Kan du mærke historiens vingesus?

God fornøjelse med surferiet og kig gerne ned til os hvis du har brug for en avis på mikrofilmrulle. 

Har du spørgsmål til ovenstående, så kontakt mig gerne. Med venlig hilsen Gitte Hansen Bibliotekar 87106807 - gh@randersbib.dk