Gymnasieelever
Gymnasieelever

Gymnasieelever er vilde med biblioteket

16.11.17
Det er sæson for opgaveskrivning og det kan mærkes på biblioteket

Problemformulering. Bøger skrevet af gode teoretikere. Krav om en fyldig litteraturliste. Hurtige artikler nu og her fra databaser. Solide grundbøger.. Deadlines. Krav om kilder af høj kvalitet og styr på kildekritikken.

Biblioteket spiller en vigtig rolle, når opgaven skal skrives og det har rigtigt mange opgaveskrivere heldigvis luret.

Lige nu besøger rigtigt mange elever på ungdomsuddannelser biblioteket. Der skrives SRP-opgaver, SSO og DHO-opgaver på livet løs og hvor går man hen, når man er i knibe?

Biblioteket kan altid hjælpe i mål - på den ene eller anden måde.

Vi har bøgerne om den amerikanske borgerretsbevægelse, terrorisme, Islamisk stat, Martin Luther Kings taler, Cubakrisen, besættelsestiden, kvindebevægelsen og meget andet.

Er bøgerne udlånt, kan vi næsten altid alligevel trylle noget frem du kan bruge. Fra magasinets dyb, et kapitel i en historiebog, en artikel fra en database eller en guld-bog fra et andet bibliotek?

Gymnasieelever

En summen af livlig aktivitet i uge 45

250 elever fra HTX og HHX besøgte biblioteket og fik undervisning i hvordan man finder gode bøger til opgaven og hvordan man finder viden af høj kvalitet i bibliotekets mange databaser.

Bagefter arbejdede eleverne i biblioteket og tømte bibliotekets hylder for bøger.

Eleverne var spørgende, interesserede, videbegærlige og tømte næsten bibliotekets hylder for bøger. Det var en herlig uge!

"Bliv ven med dit bibliotek"

Ja det er særligt i pressede opgaveperioder at det går op for opgaveskriverne, at biblioteket er livlinen og en god backing at have med i ryggen, når der skal skrives opgave. Biblioteket er den trygge ramme, hvor hjælpen altid er nær.

Mange gav udtryk for at det gav ro i maven at  have fundet litteratur de straks kunne tage med hjem. Mange anede ikke, at man så nemt kunne finde kilder i databaserne. Det var lige pludselig lidt mere realistisk at gå i gang med at skrive opgaven.

Gymnasieelever

Som bibliotekar er det skønt at kunne gøre en forskel og mærke de unges energi.

Som bibliotekar elsker jeg at blive udfordret på min faglighed og få brugt mine kompetencer. Jeg bliver klogere, hver gang jeg bliver spurgt og elsker at hjælpe videre. Jeg nyder samværet med de unge mennesker og deres undervisere og elsker at mærke deres ildhu og engagement.

På biblioteket fik vi oprettet en masse nye lånere. Udlånstallene boomede og opgaverne - de er ved at blive skrevet lige nu, med hjælp fra biblioteket. Opgaveskrivere ser vi heldigvis stadigvæk. Måske der er en reserveret bog der skal hentes? Måske der var en ekstra bog der skulle bestilles eller måske der lige manglede lidt til analysen?

Dejligt lige at få et smil med på vejen. Jeg kan se at det betyder noget at de unge mennesker nu har fået skabt en relation til biblioteket - og til os der arbejder her. Vigtige bånd er blevet knyttet og en vej er måske banet? Vi håber at linen til opgaveskriverne holder - længe :-)

Er du opgaveskriver, eller kender du en der er, så får du her gode tips til opgaveskrivningen. Se mere her på siden. Kig altid forbi os på biblioteket, hvis du har brug for hjælp. Vi er klar til at hjælpe dig.

Mange hilsner

Gitte - arbejder som bibliotekar med særligt fokus på studerende, undervisning, databaser og webformidling.