Arbejdsliv
Arbejdsliv

”Gå glip": Ny bog af Svend Brinkmann

28.09.17
Svend Brinkmann har udgivet en ny bog om begrænsningens kunst i en grænseløs tid. Bogen er allerede strøget til tops på bestsellerlisterne. Tør du gå glip af den?

Telefonen i lommen. Endeløse notifikationer. Blinkende Breaking News i kamp om din opmærksomhed. Pegefingeren scroller til bunds, hungrende efter daglige nyhedsdopaminkick. Du er på. Du er opdateret, ved alt og får et fix. Tør du gå glip?   

Indbakken drukner med tip om kurser og coachingforløb. Forældreintra oversvømmes med skoleudflugter, legeaftaler og forældrekaffe. Der er arbejdsdag i spejderklubben og i grundejerforeningen. Moralsk ansvars- og pligtfølelse. Tør du gå glip?

Som moderne menneske drukner du i tilbud. Der bliver skudt på dig fra alle sider og mere end nogen sinde før har du svært ved at vælge. Du er på, på alle platforme og pushes konstant med tips, nyheder, aktiviteter, muligheder og tilvalg.

Du er på, men tør du hoppe af…og gå glip?

I sin nye bog ”Gå glip: om begrænsningens kunst i en grænseløs tid” fortæller Svend Brinkmann om vigtigheden af begrænsningens kunst og om værdien i at ”Gå glip”. Det er vigtigt du slutter fred med de fravalg du træffer og bliver bevidst om hvorfor du fravælger.
Det kan faktisk være værdifuldt at gå glip og lære at nøjes, fremfor at ville det hele. Det er ok at sige nej og ifølge Brinkmann er det faktisk ligefrem en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed for det moderne menneske.

Mærk efter hvad du har brug for. Bliv direktør i dit eget liv.

Du har styringen. Hvad giver dig glæde og energi? Hvad dræner og hvad beriger? Hvordan lader du op?

Du kunne jo f.eks. lade op med at læse Svend Brinkmanns nye bog? Lån bogen ”Gå glip” på biblioteket og bliv styrket i hvordan du træffer dine fravalg.  

Svend Brinkmann er en blændende formidler og han går gerne imod strømmen i forsøget på at nå det enkelte menneske. Med bøgerne ”Stå fast” og ”Ståsteder” sagde han f.eks. nej til tidens krav om evig udvikling og det vandt genklang hos danskerne. Bøgerne har siden de udkom været nogle af bibliotekets mest populære faglitterære bøger. Klik til dig til bestilling af Svend Brinkmanns titler nedenfor.

God fornøjelse med læsningen og med at øve dig i at ”Gå glip”