Bøger
Bøger

Find kilder til litterære perioder og genrer

23.04.15
Skal du snart til dansk-eksamen og har du også svært ved at finde kilder til litterære perioder og genrer, så se med her

Med tips fra biblioteket er du allerede godt på vej til at få skrevet en bedre opgave

Tip nr. 1 - Forfatterweb:

På Forfatterweb kan du på en nem og overskuelig måde orientere dig i den danske litteraturhistorie og få et godt greb om de vigtigste litteraturhistoriske genrer. Dyk ned i en enkelt periode, i en bestemt genre eller bliv klog på et enkelt forfatterskab.

På Forfatterweb kan du vælge indgang efter "Temaer", "Genrer" eller "Perioder. Forfatterportrætterne bliver sat i sammenhæng med hinanden og du kan få ideer til hvilke forfattere der vil være gode at vælge indenfor bestemte kategorier. 

På Forfatterweb kan du i de udførlige forfatterportrætter læse om hvad der karakteriserer forfatterskabet. Du kan finde biografiske oplysninger om forfatteren, få en oversigt over hvad forfatteren har udgivet og også finde analyser af enkeltværker.

Tip nummer 2 - Faktalink:

På Faktalink kan du finde baggrundsartikler til danskfaget og meget mere. Læs artikler "Digtanalyse", "Billedanalyse", "Filmanalyse", "Det moderne gennembrud", "Symbolismen" og meget mere

Tip nummer 3 - Litteratursiden:

På Litteratursiden kan du finde anmeldelser, analyser, temaartikler, forfatterportrætter og meget mere. Kig forbi og se om du kan blive inspireret til at vælge et bestemt forfatterskab eller en bestemt genre at skrive om.

Tip nummer 4 - LitteraturNU:

På LitteraturNU kan du læse om aktuelle danske litterære udgivelser. Du kan finde anmeldelser af ny dansk litteratur, også de mere "skæve" udgivelser af mindre kendte forfattere. Læs om hvad der rør sig lige på den danske litterære scene lige nu.

Brug bibliotekets tips som inspiration eller kig forbi biblioteket - vi hjælper dig gerne

Læs mere og få adgang her:

Forfatterweb:

Adgang med bibliotekslogin:

www.randersbib.dk/forfatterweb

Indgang med Uni-login:

www.forfatterweb.dk

Faktalink:

Adgang med bibliotekslogin:

www.randersbib.dk/faktalink

Adgang med Uni-Login:

www.faktalink.dk

Litterære tips uden login:

www.litteratursiden.dk

LitteraturNU