Er dit kodeord sikkert nok?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.11.17
9 ud af 10 danskere har ikke styr på IT sikkerheden, og det skal vi gøre noget ved!

Vi arbejder os igennem 6 gode råd om sikkerhed på nettet fra kampagnen ”Vi holder hackerne ude”. De handler om, hvad du selv kan gøre for at være sikker på nettet, og hvad du skal tjekke, hvis du er tror, du er ved at blive snydt. Denne uge ser vi på Kodeord og NemID.

Dit kodeord

  • Lav dit kodeord længere. På kampagnens hjemmeside kan du få gode råd om at lave et sikkert kodeord, og du får mere at vide om, hvordan du kan lave et langt kodeord og stadigvæk huske det.
  • Brug to-trins-login. To-trins-login betyder, at du skal gøre 2 ting for at komme ind, f.eks. NemID hvor du bruger dit kodeord og et nøglekort. Se mere om, hvordan du slår to-trins-login til her.

Vores NemID?

  • Banker eller offentlige myndigheder sender aldrig uopfordret en e-mail eller sms ud med et link direkte til en log-in-side, hvor du skal logge på med NemID. Det er snyd, og en hacker prøver at lokke oplysninger om dit NemID ud af dig.
  • Tag aldrig billeder af dit NemID. Dit NemID er kun dit, og du må ikke dele eller sende et billede af dit nøglekort til andre – heller ikke dine venner eller din familie.

Se mere om NemID på den officielle hjemmeside: https://www.nemid.nu. Se også mere om hvad du skal være opmærksom på i forhold til at blive snydt på kampagnens hjemmeside.

Du kan få hjælp til dit NemID på biblioteket, men derudover kan du også bruge biblioteket til at blive klogere på den digitale sikkerhed gennem vores forskellige kurser om computer, telefon, tablet, og hvordan du bruger dem. På kurserne kommer vi altid, i større eller mindre grad ind på, hvad du selv kan gøre for at være sikker, når du bruger digitale tjenester.

Om kampagnen

Tags