Digital læsning
Digital læsning

Covid-19 lukker IKKE det digitale bibliotek

11.12.20
Biblioteket har masser af digitale tilbud til dig - bøger, film, artikler, lydbøger, musik. Du finder en masse inspiration indenfor både fakta og fiktion. Det digitale bibliotek kan du bruge døgnet rundt hjemmefra.

På Randers Bibliotek tilbyder vi en indgang til vores spændende digitale ”filial”.

Der er både databaser og adgang til konkrete værker. Hvad enten du søger statistik, en fagbog, en avisartikel. en børnebog, en hårrejsende gyserfilm, en aktuel dokumentarfilm eller en rørende roman.

Du kan eksempelvis finde ebøger og lydbøger på eReolen og du kan finde film på Filmstriben
Har du lyst til at læse magasiner, lytte til koncerter, se gamle danske film, læse fagbøger eller romaner på engelsk, så gå på opdagelse i vores mange digitale tilbud.
Du kan også læse artikler i den store avisdatabase Infomedia.

eReolen Go! finder du et stort udvalg af bøger til børn i alle aldre.

Til alle vores digitale tjenester bruger du dit cpr.nr. og din pinkode til biblioteket og på visse af tjenesterne er der begrænsninger. Du kan låne 7 film på Filmstriben og 7 ebøger og 7 lydbøger pr. måned på Ereolen.

Er du studerende, står vi klar til at hjælpe dig. Du kan sende en mail på hovedbiblioteket@randersbib.dk eller kontakte den landsdækkende biblioteksvagt. Du også benytte vores tilbud "book en bibliotekar", hvor vi vejleder dig telefonisk eller via online mødeforum og sammen finder kilder til din opgave. Vi sidder klar til at hjælpe dig frem til d. 18.12 kl. 12.

Skal du skrive opgave? Så kan du finde hjælp til din opgave hér.

Du er desuden velkommen til at ringe til Randers Bibliotek på tlf. 8710 6800. Du kan træffe os på telefonen indtil d. 18.12. Man-tors kl. 9-15, fredag kl. 9-12.

Anbefalinger – fra alle os til alle jer
Og så er vi fremme ved lidt konkrete anbefalinger. Værker der bare er et klik væk.

Filmstriben – en sand skattekiste af film, brede og smalle, fiktion og fakta, for børn og voksne:

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre
Amelie har haft en meget speciel opvækst. Hendes far har aldrig vist kærlighed eller ladet Amelie gå i skole og lege med andre børn pga. en imaginær hjertefejl. Et livsbekræftende fransk mesterværk

Jeg er William
En skøn tragikomisk familiefilm om drengen William. Williams far er død i en trafikulykke og hans mor er psykisk syg. Heldigvis bor William hos sin morbror Niels, der er førtidspensionist, hasardspiller og hæler.

EM 92 - fra to sider
Hvis du er til fodbold, kan du genskabe en helt special magi fra 1992 sammen med denne glimrende dokumentarfilm ”Det var Danmark” eller denne fine, fine spillefilm ”Sommeren 92”.

eReolen – både lydbøger og ebøger til hele familien:          

22.11.63
Her har du en Stephen King-roman der vil underholde dig de næste MANGE timer. Gymnasielæreren Jake Epping bliver via en tidstunnel sendt tilbage til USA i 1958 med den klare mission at eliminere Lee Harvey Oswald for at forhindre Kennedy-mordet og dermed ændre historiens gang. Den kan lånes som både ebog og lydbog.

Ambassadøren: en bog om Michael Laudrup
En fornem bog om Danmarks bedste fodboldspiller. På baggrund af samtaler og interviews med fodboldspilleren Michael Laudrups (f. 1964) tidligere trænere, spillerkolleger, familie o.a. fortælles om hans lange karriere som professionel fodboldspiller i udlandet, som ebog lige her.

 

Tags