Have
Have

Blomsterflor i forårshaven - har du grønne fingre?

06.05.18
Det er forår og havetid. Kribler det i dine grønne fingre for at komme i gang, får du her lidt inspiration fra biblioteket. Der er noget for enhver haveentusiast

Det er forår. Solen skinner, og det begynder så småt at blive lunere i vejret - med enkelte tilbagefald med rusk og kulde. Aprilvejret er drilsk, men vi er da heldigvis fødte optimister, os der bor i Danmark ;-)

Vi glæder os over de små fornøjelser, som spirende gevækster i haven. De glade, friske forårsfarver fra krokus, erantis, påskeliljer og vintergækker.

Går du en tur i skoven lige nu, lyser anemonerne op som et hvidt snetæppe i skovbunden. Foråret er en skøn og farverig årstid.

Skov

Har du grønne fingre, kan du sikkert slet ikke holde dem i ro lige nu. De vinterblege hænder glæder sig til at komme i jorden, og der skal graves, skæres, klippes, såes og forspires.

Er du nybegynder inden for feltet, er der mange havebøger du vil kunne finde inspiration i. Du vil nemt kunne få succes og stort udbytte med en lille indsats.

I en bog som "Bliv ven med din have", får du tips og tricks til både den spiselige, den blomstrende eller den sjove have - og ikke mindst haven, man kan slappe af i.

Med "Den uendelige have" kan du fremme biodiversiteten ved - med god samvittighed - at give afkald på de ordnede bede og den veltrimmede græsplæne.

En frodig naturhave, der ikke kræver meget pasning, er vi vist mange der gerne vil sige ja tak til :-)

Hvis du ikke kan prale med de store havearealer eller bor i lejlighed i byen, er der også et par bøger om urban gardening og om at have eksotiske planter i urtepotter.

På eReolen kan du downloade havebøger til din tablet eller lytte til en havelydbog imens du sysler i haven. Bøger fra eReolen optager ingen plads på din boghylde, og der er ingen afleveringsfrister du skal overholde. Du kan også høre en god bog som lydbog, imens du arbejder i haven.

Har du lyst til få inspiration til fornyelse af din have, så kan du hente inspiration i de udenlandske havemagasiner i basen RBdigital

RBdigital

Er du mere til trykte bøger, så kig forbi biblioteket og forsyn dig på bibliotekets hylder eller reserver løs fra titlerne nedenfor.

Rigtig god arbejdslyst til dig og dine grønne fingre :-)

Med venlig hilsen Bibliotekar Gitte

Udgivet med inspiration fra eReolen.