Biography in Context
Biography in Context

Biography in Context - find viden om store kendte personligheder

17.03.15
I Biography in Context finder du viden om kendte personligheder, der har eller har haft afgørende betydning historisk, politisk, kulturelt eller litterært.

Skriver du opgave lige nu og har du brug for at vide mere om store kendte personligheder som John F. Kennedy, Adolf Hitler, Martin Luther King så anbefaler biblioteket dig Biography in Context. Du er meget velkommen også hvis du bare er almindeligt historisk interesseret eller bare gerne vil "bag om" de kendte. Hvem var de? Hvad var deres tanker, ideer og hvad førte de til for sam- og for eftertiden?

I Biography in Context finder du lydklip, videoklip, taler, analyser af taler og store temaartikler om den person du vil bagom. Al viden og information om personen er samlet i et opslag.

Find viden om Martin Luther King og "Civil rights movement":

Hvilken betydning fik Martin Luther Kings arbejde med borgerrettighedsbevægelsen og "Civil rights movement"? Læs temartiklerne, lyt til nogle af talerne og læs analyserne. Du finder her både artikler fra akademiske tidsskrifter og fra magasiner og aviser. I de udførlige artikler får du altid forslag til videre læsning, relevante hjemmesider o.a. Vidste du f.eks. at du kan finde originalt kildemateriale om Martin Luther King frit tilgængeligt på www.thekingcenter.org?  

Find viden om historisk betydende personligheder, kendte forfattere, musikere og kunstere: 

Du finder 520.000 artikler om nulevende og afdøde kendte personligheder i Biography in Context. Personer der har fået stor historisk betydning, personer der lige nu er kendte for deres musik eller som har skrevet litterære klassikere. Skal du f.eks. analysere J.D.Salingers hovedværk "Forbandede ungdom" får du i temartiklen bud på analyse og fortolkning og et overblik over Salingers øvrige udgivelser. Hovedvægten er lagt på udenlandske personligheder, men jo du kan også finde artikler om Helle Thorning-Schmidt, Niels Bohr og Tycho Brahe.

Hvad kan jeg finde i artiklerne?

  • Interviews, citater, taler og videoklip af og med personen
  • Opdaterede nyheder om nulevende personer
  • Oversigtsartikel med karriereforløb og oversigt over udgivelser.
  • Fødsel/dødsdag, fødested og nationalitet

Foretrækker du at supplere din søgning i Biography in Context med trykte bøger, så finder du dem i bibliotekets afdeling for biografier (99.4). Spørg gerne personalet om at vise dig vej. Nedenfor ser du et udpluk af biografierne om Martin Luther King.  

Rigtig god fornøjelse med Biography in Context - har du spørgsmål til brug af basen så kontakt gerne Gitte Hansen på gh@randersbib.dk