Lars Lilholt besøger Randers Bibliotek i maj.
Lars Lilholt besøger Randers Bibliotek i maj.

Tanker fra trubadurens værksted

25.04.19
Eksklusivt artist talk-arrangement med Lars Lilholt på Randers Bibliotek som optakt til sommerens turne.

Køb billet til arrangementet hér

Om aftenen den 13. maj skal jeg interviewe Lars Lilholt i Kulturhusets store sal foran et levende publikum. Det glæder jeg mig rigtig meget til!

Blandt andet fordi Lilholt altid har været der. Eller. Jeg kan ikke huske, at han ikke har været der.

Altid uden påtagethed eller så-så-man-lige-mig. Tvært imod helt nede på jorden, i øjenhøjde med lytteren og med en uhørt evne til at formulere tekster, der går i hjertet og bliver der. Hans fans har altid vidst det, og da han f.eks. i 2015 var med i ”Toppen af poppen” på TV2, blev resten af landet mindet om det.

Han er en historiefortæller af rang, uanset om afsættet er et nedslag i Danmarkshistorien eller i den nære fortælling om et ”dig” og et ”mig” som det er let at spejle sig i. Det gør ham djævelsk interessant, for at ramme så mange mennesker på den måde er ikke bare noget man gør. Lars Lilholt gør det på femte årti.

På den her snarlige aften i maj skal jeg snakke med ham om sangene, historiefortællingen, rollen som moderne skjald – og om selve ordene. Kærligheden, døden, havet og den slags. 

Det gode med Lars Lilholt er, at jeg kan love, at du får noget med hjem. Også selv om det ikke er en koncert, vi holder med ham. 

Hvis du skal høre ham på Værket til august, får du en ny måde at høre hans sange på. Hvis du er nysgerrig i forhold til det med at sætte ord og toner sammen, der rører andre, vil der være masser af stof til eftertanke. Hvis du bare er nysgerrig på en mand, der har været godt og grundigt rundt om blokken på den danske scene for rock og folkemusik kan jeg garantere, at du får posen fuld denne mandag aften.

Det bliver fedt. Jeg håber vi ses! /Mik

Køb billet til arrangementet hér