De skrigende halse.
Fra De skrigende halse. Som det fremgår, er det ikke altid nemt at være Ronni.

Musikverden på vrangen (2:3)

30.09.15
Skal Ronni virkelig dø - eller er det bare noget, han har fundet på for at imponere de andre i punkbandet? Musikbibliotekaren anbefaler en dansk klassiker i anden del af miniserien om musik-parodifilm.
Rockens område er taknemmeligt, når det kommer til at lave karikerede personskildringer. Måske fordi persongalleriet i den verden rummer masser af godt stof, og mængden af musikalske og kulturelle klicheer er overvældende indenfor miljøet. Søren Faulis “De skrigende halse” fra 1993 er et glimrende eksempel. 
 
Filmen fortæller historien om det fiktive punkband af samme navn - og ikke mindst om bandets guitarist, Ronni. Han er hverken specielt god på guitar (selv ikke efter punk-standard!) eller særlig heldig i livet i det hele taget. Alt ændrer sig dog, da han får startet det rygte i punkmiljøet, at han er alvorligt syg og snart skal dø. 
 
Fra underdog til punkikon
Ronni går fra at være en lidt ynkelig taber til pludselig at være feteret punkikon og soler sig i al opmærksomheden. Hans nye status rokker imidlertid faretruende ved magtbalancen i bandet, og samtidig ser den skumle manager-type, Djarnis, muligheder for at tjene store penge på De skrigende halse, nu hvor Ronni snart vil opnå mytologisk status ved at tage billetten.
 
Al parodi til trods: “De skrigende halse” tegner et rammende billede af firsernes kuldslåede og selvbevidste punkscene, og den bliver ikke dårligere af, at rollelisten er fint besat. Her finder man navne som Thomas Bo Larsen, Søren Pilmark, Lars Brygmann, Sofie Gråbøl - og i parentes bemærket også dansk rockjournalistiks grand old man, Jan Sneum, der har en cameo som sig selv.
 
Du kan låne dvd’en “De skrigende halse” her på biblioteket - og musikken fra bandets ‘gendannelse’ ved Roskilde Festival i 1996 findes på cd’en “Testament for Ronni”, som vi også har stående.
 
Tags
Miniserie om musik-parodifilm

Dette er anden del i musikbibliotekarens miniserie om musik-parodifilm. Du finder første del her og tredje del her.