Tom Petty 1950-2017
Tom Petty 1950-2017

Mr. Free Fallin’ har forladt os

05.10.17
Legendariske Tom Petty har desværre sunget sin sidste sang. Genoplev ham via nyt online musiktilbud fra biblioteket.
Tirsdag morgen stod jeg igen op til nyheden om, at et fyrtårn indenfor rockverdenen har trukket stikket for altid. Tom Petty, amerikansk sanger, guitarist og sangskriver af allerfineste karat, har forladt os. Det bankende hjerte som var tydeligt i hans tekster og i hele hans fremtoning, og som gav ham dedikerede fans kloden rundt, kunne desværre ikke mere efter 66 år.
 
Som soloartist, frontperson i Tom Petty and the Heartbreakers og som del af den legendariske supergruppe Traveling Wilburys var han fanebærer på bedste vis. Han videreførte en smuk sangskrivertradition, hvor sangene handler om noget nært, kan spilles med få akkorder på en akustisk guitar og er umulige at få ud af hovedet igen. Materialet fra Pettys hånd havde simpelthen varme - både masser af californisk solskinsvarme og samtidig varmen fra hans indre glød, som andre kunne nyde godt af. 
 
Den mulighed har vi heldigvis stadigvæk!
 
En trist anledning til at fortælle en god nyhed
Randers Bibliotek har nu adgang til musiktjenesten Qello Concerts, hvor du kan streame musikindhold fra, og her ligger der flere saftige sager med Tom Petty. Dels “Live from Gatorville”, en to timer lang koncertoptagelse med Tom Petty and the Heartbreakers fra 2003, og dels to dokumentarfilm: “Runnin’ Down a Dream” og “Classisc Album: Damn the Torpedoes”. Førstnævnte fortæller historien om Petty, bandet og deres vej fra en opstart på nulpunktet frem til tredive års-jubilæet som internationale kæmpestjerner, mens sidstnævnte tager fat i tilblivelsen af det legendariske album af samme navn.
 
Følg linket her for at blive introduceret til Qello Concerts. God fornøjelse med vores nye musikplatform - og tak for sangene, Tom P.!
 
/Mik
 
(P.S.: Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig for at komme med lidt Tom Petty-anbefalinger, nu jeg var i gang. De ses herunder, og især tanken om Pettys tid i Traveling Wilburys gør mig i godt humør på en langtidsholdbar måde!)