medici.tv
medici.tv

Medici - klassisk musik for enhver smag

31.08.18
Varm op til efterårets klassiske begivenheder i Randers med bibliotekets nye musiktjeneste.

Som sædvanlig er der masser af koncertoplevelser i Randers henover efterårsmånederne, og med medici.tv, bibliotekets nye klassiske musiktjeneste, kan du tage forskud på glæderne. Kort fortalt er tjenesten for dig, der gerne vil opleve det bedste indenfor klassisk musik, opera og ballet. Den rummer over 1800 fantastiske koncertoptagelser og dokumentarer, og meget af den Randers-aktuelle musik kan nydes allerede nu af brugerne. 

Start med at oprette dig på tjenesten ved at følge instruktionerne her, og gå derefter direkte til alt det gode indhold fra links længere nede i denne artikel. Her har vi lavet nedslag i efterårets tilbud på den klassiske front i Randers.

September
Klub Klassisk, Randers Biblioteks lytteklub for klassisk musik tager hul på en ny sæson den 24. september kl. 16, hvor vi fejrer hundredeåret for Leonard Bernsteins fødsel. Der er som altid åbent for alle og kaffe på kanden, når den uformelle lytteklub mødes i Den Blå Boks på Hovedbiblioteket til en time med fokus på Bernsteins virke som dirigent, komponist og musiker.

Hvis du vil vide mere om Bernstein, er der adskillige koncerter og dokumentarudsendelser om og med ham på Medici. Du kan finde dem alle her.  

Oktober
Den 3. oktober er Franz Schuberts strygekvartet, Rosamunde, på programmet hos Randers Kammerorkester. På Medici kan du finde en dokumentar om fire unge musikere, der indøver værket under ledelse af dirigenten Andrée Wachsmuth-Loew. Sproget er fransk, men musikkens karakter og musikernes spændende proces skinner smukt igennem uanset om man kan sproget eller ej. 

November
Der kommer mere musik for strygekvartet til byen i november, når canadiske Afiara String Quartet aflægger besøg. Det er Kammermusikforeningen Brage, der arrangerer, og på programmet er bl.a. Beethovens 8. strygekvartet i e-mol. Den kan du opleve i denne spændende canadiske dokumentar om unge kammerorkestre, der forbereder sig til den prestigefyldte Banff International String Quartet Competition. 

Billetterne til Kammermusikforeningens koncert her i byen med Afiara String Quartet finder du på Værkets hjemmeside

Nytårskoncert
Tenoren Adam Frandsen er solist når Kammerorkesterets nytårskoncert finder sted den 2. og 6. januar. Frandsen er uddannet i Danmark og USA, og har tidligere sunget Wagner i Salzburg og Mahlers "Das Lied von der Erde" med Hamburger Symphoniker i Jerusalem. Det smukke Mahler-værk ligger på Medici i en indspilning fra The Proms i London med BBC Philharmonic Orchestra under ledelse af Kurt Sanderling - en optagelse, hvor også Robert Schumanns 4. symfoni er på programmet.

Hvis du vil købe billetter til nytårskoncerten med Kammerorkesteret og Adam Frandsen, kan du gøre det via Værkets hjemmeside.

God fornøjelse med efterårets mange musikoplevelser!