HKH Kronprins Frederik. Foto: Gyldendal
HKH Kronprins Frederik. Foto: Gyldendal

Lydsporet til et royalt liv

18.01.18
"Under Bjælken" - biografien om Kronprins Frederik - fortæller også om den musik, der har gjort indtryk på tronarvingen gennem årene.

Der har været utorlig stor interesse for "Under bjælken", Jens Andersens biografi om Kronprins Frederik - en interesse, som vi også har kunnet mærke her på biblioteket i form af en omfattende mængde reserveringer.

Med bogen følger en kronologisk opstillet playliste, der kan ses som lydsporet til Kronsprinsens liv. Listen er fuld af rytmisk musik i alle afskygninger, og selv om tronarvingens store musikinteresse aldrig har været nogen hemmelighed, er det alligevel svært som rockfan ikke at bide mærke i den genremæssige bredde.

Listen rummer alt fra hård rock med Led Zeppelin og vred hiphop med Public Enemy over følsomme singer/songwriter-toner fra Teitur til dansevenlige beats fra Den Gale Pose og Junior Senior.

Hvis man går og venter på bogen (eller bare er nysgerrig), kan man jo gå på opdagelse i playlisten - f.eks. på Spotify eller ved at finde musikken i bibbliotekets musikafdeling. Udpluk af Kronprinsens favoritter fra vores samling ses her nedenfor, ligesom hele listen kan downloades i PDF-format.

/Mik

P.S.: Kronprins Frederik er næppe blind for ironien i, at et nummer som den vrængende punk-klassiker "God Save the Queen" er med på listen. Musikformidleren kan ikke lade være med at spekulere lidt på, hvordan HKH er blevet introduceret til Sex Pistols eller numre som "Militskvinder" af Kliche eller "Christiania Black Star" af snart Værket-aktuelle C.V. Jørgensen. Det er nok ikke noget, hans mor eller far har sat på derhjemme...