Randers Bibliotek låner ukuleler ud!
Randers Bibliotek låner ukuleler ud!

Kom i gang på ukulele

28.10.17

Vidste du at Randers Bibliotek låner ukuleler ud? Hvis du gerne vil i gang på et musikinstrument, kan du låne en ukulele og tilhørende undervisningsmateriale med hjem, og finde ud af, om den lille firestrengede er noget for dig.

Der er gode chancer for, at ukulelespil vil give mening for dig - bl.a. fordi...

  • det er nemt. Ukulelen har kun fire strenge, og halsen er lille og let at komme rundt på. Den er lige ideel til både børn og voksne, og du kan have den med overalt.
  • det er hyggeligt. Prøv at tage en ukulele med til en social sammenkomst. Den trækker folk til på nærmest magnetisk vis - også selv om du kun kan spille “Jeg har fanget mig en myg”.
  • det er forberedelse til guitar, hvis du har ambitioner i den retning. De to instrumenter er nært beslægtede, og rigtig mange af ukulele-akkorderne kan bruges på guitarens fire tyndeste strenge.

Find den gode stemning - på nettet
På internettet er der selvfølgelig masser af brugbar ukulele-viden. Når din ukulele skal stemmes, kan du f.eks. bruge denne ukulele-tuner eller se på Youtube, hvordan man gør. Der ligger desuden masser af apps til at stemme ukulelen med, som du kan downloade til telefon og tablet fra App Store (iOS) og fra Google Play Butik (Android).

Reserver en ukulele og find bøger om ukulelespil herunder. God fornøjelse!!

Vidste du…
  • at ukulelen fandt sin form på Hawaii, og at dens rødder oprindelig er portugisiske?
  • at man kan studere ukulele på danske musikkonservatorier?
  • at både Eddie Vedder og Jason Mraz har indspillet hele albums på ukulele?
  • at salig George Harrison var en utrættelig ukulele-ambassadør i sin tid?

Hvis du gerne vil høre hvor godt ukulelen kan lyde i hænderne på dygtige musikere, må du ikke snyde dig selv for indspilninger med Tobias Elof, Carsten Knudsen, Israel Kamakawiwo'ole, Becca Stevens og Colin Linden. Klik på linkene og reserver dem her på biblioteket.