Kom i gang på klaver med biblioteket
Kom i gang på klaver med biblioteket

Kom i gang på klaver

17.01.18

Der er nu bare et eller andet over at kunne sætte sig til tangenterne! At kunne udtrykke i toner, hvad der rumsterer i ens indre, at kunne glæde andre med smuk musik, og måske ligefrem kunne akkompagnere fællessang, soloinstrumenter osv.

Undervisning og inspiration
Hvis du vil lære at spille klaver, har Randers Bibliotek masser af undervisningsmateriale, der kan hjælpe dig i gang. Du kan prøvespille noder på vores digitalklaver i musikafdelingen på Hovedbiblioteket. 

Kom i gang på klaver med biblioteket

For nogen er det godt at gå til undervisning, da man bliver fastholdt lidt mere i processen. Randers Musikskole har undervisning på alle niveauer med dygtige klaverlærere, ligesom der findes adskillige private klaverlærere i by og kommune.

Herunder finder du et udpluk af vores klaverskoler til børn og voksne.

Vidste du…
  • at det første klaver ankom til den canadiske prærie i 1830? (Det blev transporteret pr. kano).
  • at fem af rockhistoriens mest ikoniske sange - “Hey Jude” af The Beatles, Queens “Killer Queen”, “Life on Mars” med David Bowie, Elton Johns “Tiny Dancer” og Lou Reeds “Perfect Day” - blev indspillet på det samme flygel?
  • at Mozart engang udfordrede Josef Haydn til at spille et “uspilleligt” klaverstykke? Haydn opgav, hvorefter Mozart viste ham, at man kunne bruge næsen til at spille den tone, der lå udenfor hændernes rækkevidde.
  • at et koncertflygels toneomfang spænder fra den dybeste tone på en tuba til den højeste tone på en piccolofløjte?