Spil dansk-ugen 2016
Spil dansk-ugen 2016

Biblioteket spiller dansk i uge 44

26.10.16
Unge talenter, singersongwriters og to lokale kor er blandt ugens optrædende ved endnu en mangfoldig Spil dansk-uge på Hovedbiblioteket i Stemannsgade
Igen i år udmønter den landsdækkende Spil dansk-uge sig i talrige aktiviteter på Hovedbiblioteket. De besøgende kan bl.a opleve de tre dygtige lokale sangskrivere Sune Bo Mikkelsen, Lars T. Christensen og Niels Christensen give prøver på aktiviteterne hos Randers Sangskriverværksted, hvor de alle er aktive. Mikkelsen og 2xChristensen giver akustisk koncert i biblioteksrummet tirsdag den 1. november mellem kl. 16 og 17.
 
Dagen efter, onsdag den 2. november, får biblioteket Spil dansk-besøg to gange. Først af Randers Seniorkor, der synger på scenen i biblioteksrummet mellem kl. 10.30 og 11.00. Koret, som har 6 år på bagen, har flyttet den sædvanlige onsdags-korprøve til Randers Bibliotek i anledning af Spil Dansk ugen. Koret består af 85 sangglade seniorer, og ved Spil Dansk koncerten synger medlemmerne et udpluk af fællessangs-repertoiret for Spil dansk-ugen 2016 samt lidt ekstra godt og dansk.
 
Samme eftermiddag kan man høre den danske sang på yngre vinger. Mellem kl. 15.30 og 16.30 præsenterer elever fra folke- og privatskoler i Randers Kommune - bl.a. Munkholmskolen og Forberedelsesskolen - nemlig deres eget Spil dansk-program, krydret med fællessang for alle. Igen bliver dette afviklet fra scenen i biblioteksrummet.
 
Også torsdag den 3. november står i den unge musikudøvelses tegn. Her vil elever fra Randers Musikskoles Talentlinje indtage scenen i tidsrummet mellem kl. 16 og 17, og præsentere deres kunnen på en lang række instrumenter. Der er fællessang indlagt som led i programmet, så alle fremmødte kan få rørt stemmebåndene.
 
Spil dansk-ugen rundes af med månedens kor på Randers Bibliotek, som i november er Bombardier-koret. De giver smukke prøver på mandlig korsang lørdag den 5. november mellem klokken 11 og 11.30.
 
Alle arrangementer i forbindelse med Spil dansk-ugen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.