The Imitation Game (2014) på Filmstriben
The Imitation Game (2014) på Filmstriben

Koden skal knækkes

Filmen “The imitation game” vandt en Oscar og har mange reserveringer - spring køen over og se den på Filmstriben.

Under Anden Verdenskrig har det nazistiske Tyskland en kæmpe fordel med kodningssystemet Enigma, som koster de allierede styrker dyrt i tabstal. De må for alt i verden have knækket koden, og det er opgaven for en hemmelig specialenhed af unge matematiske genier fra forskellige lande et sted i England.

Det, der gør Enigma unik, er, at der ikke er et mønster at spore. Når de er tættest på at afkode en besked, er det for sent, og næste gang er mønsteret ændret.

Den yderst intelligente matematiker Alan Turing (Benedict Cumberbatch) bliver ikke ansat i begejstring af sin overordnede men af nødvendighed, og langsomt får han ændret holdningen til problemstillingen. Hans løsning vil være en frisk tilgang til at finde mønsteret og dermed bryde koden, og det skal gøres med noget, der ikke findes: En computer.

Hans computer vil være hurtig og ikke mindst effektiv men koster penge at bygge, og det er meget svært at holde sine chefer glade for et projekt, de mildest talt ikke forstår.

Det er en film om de usynlige helte på slagmarken, og det  er en skæbnefortælling om en meget intelligent ung mand, hvis åbenlyse homoseksualitet er et problem for en ikke lige så åben verden. Alan Turing (1912-54)  blev 41 år.

Se filmen

Filmen Nightcrawler på Filmstriben
Vælg billedet og se filmen
på Filmstriben i app eller på computer

Læs her, hvordan du bruger Filmstriben

Kan også lånes på BD og DVD