Nightcrawler (2014) på Filmstriben
Nightcrawler (2014) på Filmstriben

Gyllenhaals sociopatiske besættelse

Målet om at vise alt driver hovedfiguren i Nightcrawler ud i en afstumpet dækning af død og ulykke.

Jake Gyllenhaal er skræmmende god som den sociopatiske figur Louis Bloom, der lige er blevet arbejdsløs. En natlig tur forbi en bilulykke fascinerer ham, og han forsøger følelseskoldt og uden nogen former for empati at komme helt tæt på. Den paparazzifotograf, som dækker ulykken, har ikke et job til ham, så derfor bliver han automatisk en konkurrent i uafhængigt salg af paparazzidækkede ulykker til en seertalhungrende TV-station i Los Angeles.

Louis må udstyrsmæssigt starte i det små, men som han respektløst går tættere på og når frem før redningsfolkene, får han råd til at købe professionelt udstyr og ansætte en assistent. Ulykker vil han have eneret på, og konkurrenten fra den første nat kommer til at fortryde, at han ikke gav ham et job.

Hans kyniske metoder er nådesløse, intet er ham helligt, og han bliver drevet af en sociopatisk interesse for andres ulykker.  Da Louis Bloom overværer et drab, digter han selv videre på forbrydelsen, hvor alt kan blive så fantastisk, som hans fantasi tillader.

Filmen er livagtigt og blændende spillet af Jake Gyllenhaal, som tager sin figur ud i det yderste af et menneskes formåen, hvor ingen empati eller noget andet filter forhindrer det vanvittige.

Se filmen

Filmen Nightcrawler på Filmstriben
Vælg billedet og se filmen
på Filmstriben i app eller på computer

Læs her, hvordan du bruger Filmstriben

Kan også lånes på BD og DVD