Looper
Looper

Gangstermetoder

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.09.14
Mafia eller blot gangster har næsten været der altid som et veletableret brand, der fascinerer lige så meget som det skræmmer, og for længst har begge ord indtaget filmbranchen i sin historiefortælling.
I “Gomorra” bliver det næsten ikke mere klassisk og mere traditionelt og stereotypt, for historien foregår i Italien, hvor den napolitanske mafia Camorra har sit kriminelle virke, og de brutale metoder holder lokalbefolkningen i et jerngreb. Selv den første scene i filmen illustrerer barskt, hvordan hævd af de uskrevne regler tages seriøst af de involverede parter i det betændte kriminelle miljø, hvor hævn er hverdagskost. Filmens historie er lige så barsk, som den er virkelig, og den er baseret på bogen “Mafiaen i Napoli” af Roberto Saviano, hvis sensationelle afsløringer tvang ham under jorden af frygt for de mennesker, han havde afsløret fra de meget magtfulde Camorra.
 
Fra januar 1920 og frem til 5. december 1933 havde USA et spiritusforbud, som er kendt som Forbudstiden, hvilket resulterede i ulovlige brænderi- og destillerier, som hurtigt i syden blev udbredt i de afsidesliggende samfund, og de producerede varer kørt ud i det hungrende samfund. I stedet for at få befolkningen til at drikke mindre, bliver det et problem med urent produceret alkohol, og gangstertilstande opstår omkring at bevare kontrollen med sit territorium. I 1931 leverer familien Bondurant i Franklin County i staten Virginia deres egenproducerede alkohol, mens den klejne Jack (Shia LaBeouf – Transformers I-III, Indiana Jones og krystalkraniets kongerige, Wall Street: Money Never Sleeps) står i skyggen af sine hårdtslående brødre, men ved ankomsten af den korrupte politimand Charlie Rakes, som vil have en del af indtjeningen, får han chancen for at vise sit værd.
 
I fremtiden år 2074 kan mafiaen, når de vil, udslette de mennesker, de ønsker døde og uden at blive hverken opdaget eller afsløret og retsforfulgt, for de sender ofret til fortiden, hvor en lejemorder kaldet en looper afventer ankomsten og eliminerer det ønskede emne. Joe (Joseph Gordon-Levitt – Inception, Don Jon, Sin City: A dame to kill for) er en looper, men en dag erfarer han, at fremtidens mafia vil af med ham, da de sender hans ældre ‘jeg’ (Bruce Willis – Die hard I-V, Sin City, The expendables 2). Han tøver, hans ældre selv undslipper, men hvis ikke han udfører jobbet, vil han aldrig være i fred, og hvis han gør, vil han ikke selv eksistere.
Tags
Se film online