danmarkpaafilm.dk er historiske film fra hele landet.
danmarkpaafilm.dk er historiske film fra hele landet.

Danmark på film

Hele Danmark er samlet i dette nyåbnede filmarkiv af kulturskatte.

Dokumentarfilm fra en svunden tid er samlet i databasen “Danmark på film”, som er åben for alle og giver indblik i daglige begivenheder og fantastiske historier på tværs af landet afdækkende perioden 1905-65.

Det Danske Filminstitut har særligt udvalgt filmene fra Filmarkivets mange historiske, dokumentariske optagelser. Der er sportsbegivenheder, byjubilæer, kongefamiliens sommerrejser, indvielse af broer og bygninger, årstidernes gang i naturen, dramatiske hændelser som ildebrande, flyulykker og krig - og meget mere.

Brugerne inviteres til at tage del i historiefortællingen, da brugerne kan bidrage med deres egne fortællinger og historiske viden. I detektivhjørnet kan man være med til at identificere klip, og desuden kan brugerne lave filmklip og dele dem med andre. Et interaktivt Danmarkskort gør det nemt at finde filmklip fra byer og landsdele, men man kan også vælge sin region fra forsiden. Der er også et søgefelt, som gør det let af finde noget indenfor et emne eller en begivenhed.

Filmene kan ubegrænset ses via hjemmesiden på PC, tablet og smartphone uanset mærke men kræver en konstant forbindelse til internettet.