‘Bøffen’ Ove Verner Hansen
‘Bøffen’ Ove Verner Hansen

‘Bøffen’ Ove Verner Hansen

Ove Verner Hansen var for mange den folkekære skurk ‘Bøffen’, men var også kendt som opera- og visesanger.

Som en anden Sean Connery havde Ove Verner Hansen flere ting på sit CV inden sit folkelige gennembrud som skuespiller, og det endda som en skurk i en populær dansk farse om småforbrydere med store planer.

Han blev født i Helsingør i 1932 og har boet der hele sit liv. Han er kontoruddannet, men har også været sømand, minearbejder, Falck-redder og skovhugger. Han bliver uddannet som operasanger og kommer på Det Kongelige Teaters operaskole, og i 1958 bliver han optaget i Det Kongelige Teaters operakor og debuterer i 1964. Det blev også til fremførelse af viser, og han har udgivet både musik og bøger.

Det er Erik Balling, der opdager hans komiske talent og gør ham til den gennemgående skurkefigur i sin og Henning Bahs' skurkefilmkomedieserie "Olsen-Banden". I øvrigt er han den eneste af skuespillerne fra de originale danske film, der medvirker i de norske genindspilninger – selvfølgelig i rollen som ‘Bøffen’. Uanset, hvem den store næsten urørlige skurk var (typisk spillet af Bjørn Watt-Boolsen (1923-98) eller Holger Juul Hansen (1924-2013)), så var ‘Bøffen’ en uhyggelig gennemgående figur, som ryddede problemer af vejen, og som barn fandt jeg ham noget af det mest skræmmende på film, denne lejemorder med det muntre ydre fra en tid, hvor film var lidt mere uskyldige end i dag.

Ove Verner Hansen blev 83 år.