Zombier, dæmoner og andet klamt

22.04.20
Er du på jagt efter den næste gys? Så har jeg lavet et lille udvalg til dig til eRolen

Zombie City (serie) af Benni Bødker: Bøgerne handler om drengen Chris der har forskanset sig i en bunker, men bliver til sidst nødt til at snige sig ud efter mad. Chris er heldig og finder en ordentlig stak dåser i supermarkedet, men desværre er der også mange levende lig, hvor sidste salgsdato for længst er overskredet. Heldigvis kommer den hårdkogte pige Lea ham til undsætning ... . Vil det lykkes dem at undslippe zombierne? Der er spænding fra start til slut. Bøgerne er lette at læse og for børn fra ca. 10 år. Bøgerne er også på eReolen.

Mørket (serie) af Michael Næsted Nielsen: Der er kommet 3 bøger i serien:  Dæmonen fra Helvede, Den hemmelige kirkegård og Satans tjener. I bøgerne følger vi det 13-årige kærestepar Klaus og Sandie. Dagen før sommerferien er hele skolen i kirke. Sandie opdager, at der bag præsten er en skygge, der bevæger sig uafhængigt af præsten. Sandie skynder sig at tage et billede med sin mobil. Om aftenen viser hun de billeder hun har taget til Klaus. På det ses en dæmon, der ser direkte på hende og Klaus. Hvad vil dæmonen med dem? Gennem alle tre bind bliver Klaus og Sandie lokket hen på kirkegården. Bøgerne er lette at læse og kan læses af børn fra 10 år. Bøgerne er også på eReolen.

Døde drenge kan ikke sms’e – og andre klamme historier af Mette Finderup: Seks gyserhistorier blandt andet om motorsave, skrig i skoven, mord, varulve, zombier og hævn. Mette Finderups har lavet bogen i samarbejde med seks forskellige 4.- og 5.-klasser fra Fyn i forbindelse med fortællefestivalen “Ord over Svendborg”. Det samarbejde er der så kommet seks meget uhyggelige og velfungerende historier ud af. Bogen kan læses af børn fra 10 år og er også meget velegnet til oplæsning (måske ikke godnatlæsning). Bogen er også på eReolen.

Hjemsøgt (serie) af Line Kyed Knudsen: To spændende bøger om Isabella og hendes tre klassekammerater der rodes ind i den ene mystiske affære efter den anden. Isabella bor i den gamle købmandsgård og i "Pigen på loftet", dukker der et spøgelse op fra fortiden. Et spøgelse, som skal have hjælp til at finde fred.
Kammeraterne Isabella og Noah viser sig at have evner inden for clairvoyance og telepati, og det er evner, som bliver meget nyttige i "Den døde skov", hvor de fire er med til at arrangere et halloween-løb i en uhyggelig skov med dystre hemmeligheder. En gyserserie også for piger fra 11 år. Serien er også på eReolen.

Vampyren i 7.A og andre sorte chok af Morten Dürr: 7 bloddryppende gysere. Historierne foregår i skolen og vi møder både børn med særlige evner og dæmoniske skoleinspektører. Desuden  også menneskeæderen Azull og uhyrerne Noh og Nanu og andre slimede monstre. Serien hedder "Sort chok" og de kan læses fra ca. 10 år. Morten Dürr har skrevet mange gyserbøger og mange af dem er på eReolen.