læshøjt
læshøjt

Vintertid er læsetid

08.01.18
Bliv inde og læs højt
Det er ikke særlig fedt at være udenfor i disse dage. Det er mørkt, koldt og egentlig temmelig trist. Med andre ord – her er en rigtig god undskyldning for at blive indenfor og læse en masse gode bøger. Frem med plaid og varm kakao og find en god krog, hvor I kan sidde sammen og læse.
Her er nogle forslag til humoristiske læseoplevelser, I kan dele sammen voksne og børn. Bøgerne er rigtig gode til at blive læst højt. 
 
I et land hvor loven siger, at alle skal være skurke, er man måske den største skurk, hvis man nægter at overholde loven og altid opfører sig pænt? En sjov og skør historie for børn og voksne, der holder af eventyr og ballade
 
En historie om en følsom og temperamentsfuld dreng. Han er meget tæt knyttet til sin adoptivmor Kis og vil have hende for sig selv. Han har det meget svært, når nogen ringer for at tale med Kis. Da Ole Madsen en dag ringer på døren, har drengen svært ved at overgive sig og dele Kis med ham. 
 
Brødrene Olfert og Olfert, Karl og Max, er 11 og 9 år og hinandens bedste venner. De har deres eget regelsæt og filosofiske tilgang til verden, og så er de fulde af gode ideer til skæg og ballade.
 
Osama hjælper til i sin fars kiosk. Bedstemoren sidder på en kasse cola'er i baglokalet, ser tv og storbander. Osama skal ud og sælge en tyggegummiautomat for at skaffe penge til kioskens strøm. Osama forhandler sig igennem Vesterbros mange tilbud med en charme og en naturlighed for at vende tilbage til kiosken, hvor Dennis Diller er sikker på, at den står på skideballe.
 
Den 6-årige Wilma er en egenrådig og frygtløs pige, som ikke finder sig i hvad som helst. Hun bor sammen med sin far, som er tålmodig, venlig og en anelse ubeslutsom. Man kommer helt automatisk til at tænke på Alfons Åbergs far. Læseren hører bl.a. om en telttur med faren, en tur på biblioteket og om en tur i svømmehallen, hvor det er ved at gå galt.
 
Dennis er den gennemgående hovedperson, og det er hans mere eller mindre heldige uge, der er omdrejningspunktet for løjerne. Han møder en flødeskumsedderkop, bliver kidnappet som cirkusartist, får briller efter utallige baldrede ruder og bliver en helt efter en tur i svømmehallen. Bogen slutter, hvor den begynder, med mandag morgen, og en ny skoleuge starter.
 
Fridas og Ellens mor herser rundt med dem og faderen især om morgenen, indtil hun en dag falder død om i en snedrive. Så følger en tid med totalt kaos, for moderen var jo den, der holdt snor i alting. Til sidst griber skolen ind, og så får faderen hanket op i hverdagen. Men samtidig har moderen problemer i himlen, hvor englene er ved at gå i strejke over hendes herseri. Så hun bliver returneret med beskeden om, at der kun må herses fem gange om dagen.
 
Alle bøgerne kan lånes på biblioteket. Vi ses/Bettina