Udeleg i efterårsferien

Ud i det blå med regnfrakker på - det er bare med at komme ud! Her er nogle ideer til, hvad I kan få efterårsferien til at gå med.

Udendørs aktiviteter:

BiStaden, Nordre Fælled
Bålhus med grillplads i midten af bygningen. Der er flere borde og bænke ved bålhytten. Bålhytten er placeret tæt ved Tarzan-banen og med god plads til mange grupper. Der er både brænde og affaldsstativer ved pladsen.

Skoven i skolen
Giv skovturen et tvist og gå på lortejagt - ja, du læste rigtigt. Det er en fest for børn at se, hvordan forskellige dyrelorte kan se ud. 

Naturcentret
Kom ned på Naturcentret ved Gudenåen og få en hyggelig og sjov dag, hvor du kommer tæt på naturen. Du kan f.eks låne net og lup, så du kan fange smådyr og kigge på dem. Du kan prøve at lege gammeldags lege og være med til at lave pandekager over bål. Som privat person er du velkommen til at benytte dig af naturcentrets faciliteter indenfor naturcentrets daglige åbningstider.

Fugletårnene i Vorup Enge
Vorup Enge er et stort naturområde i gåafstand fra byen, syd for Gudenåen. Der er stier til en god gåtur i naturen. Der er to fugletårne, som du kan besøge med din kikkert og se det rige dyreliv i engene. Du kan tage et net og en spand med og undersøge krible-krablelivet i Gudenåen. Når du alligevel er ude og kigge på naturen, kan du hjælpe Danmarks Naturfredningsforening med at tælle dyr og fugle. Hent en app til din smartphone og vær med til at registrere naturen.

Tronholmparken
I Tronholmparken er der mulighed for at udfordre sig selv i træningspavillonen og med parkourredskaber. Der er også almindelige legeredskaber til børn. Du kan tage fiskestangen med, da parken ligger ned til åen, og der er fri fiskeret (husk lovlig fisketegn). Du kan også spille basketball, og der er plads til andet boldspil. Der er borde og bænke, hvor man kan spise sin madpakke.

Naturstyrelsen - ud i naturen i efterårsferien
Skal i på ferie i Danmark i eftersferien, er der en hel perlerække af steder, I kan komme og besøge. Der er skove, søer og møller, der kan besøges. Så på med de vandtætte vandresko og ud!

Doktorparken
Doktorparken er et hyggeligt sted, hvor du sagtens kan bruge nogle timer med at se på fuglelivet i søen, kigge på voliererne med de spændende fugle, lege på legepladsen og spise din madpakke.

Tøjhushaven
Tøjhushaven er et fint gammelt parkanlæg, som ligger midt i byen. Her kan du spise aftensmad, da der er grillborde og bålhytte. Du kan også spille petanque.