Nogle af de bedste i steampunk genren
Nogle af de bedste i steampunk genren

Nogle af de bedste fra steampunkgenren

Der findes et utal af steampunkbøger, og nu er de endelig begyndt at blive oversat til dansk. Her er et lille udpluk, som jeg varmt kan anbefale.
  • Sjælesluger af Gail Carriger: Det her er serien, du bare må kaste dig over, hvis du elsker steampunk. Alexia Tarabotti er 26 år og registreret sjælløs hos BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige). Men det er ikke alt; hun er også halvt italiensk, intelligent og rapkæftet, hvilket ikke er passende for en ung kvinde i 1800-tallets overklasse. Efter et uheldigt sammenstød med en vampyr hvirvles hun ind i mystiske begivenheder. Historien er fantastisk, men sproget kan godt virke lidt tungt.
  • Urværksenglen (Djævelske mekanismer-serien) af Cassandra Clare: 16-årige Tessa rejser i slutningen af 1800-tallet til London for at bo hos sin bror. I stedet bliver hun kidnappet, og først her opdager hun sine egne særlige evner og møder både skyggejægere, vampyrer, warlocks og andre uhyggelige væsener. "Djævelske mekanismer" er et spin-off af "Dødens instrumenter"-serien, og er mindst lige så god. Så elsker du vampyrhistorier og dramaer generelt, er det her en serie lige for dig.
  • Nøglen til Medusa af Philip Reeve: Fantasy. Den 15-årige Tom bor i trækbyen London i det 35. århundrede. Da han opdager, at et attentatforsøg er under opsejling, bliver han uforvarende deltager i en kamp mellem det gode og det onde. Han  møder Hester, og sammen bliver de nødt til at finde tilbage til London - Hester for at få hævn og Tom for at få sit liv tilbage. Philip Reeve er en af mine favoritforfattere, der aldrig sætter farten ned i historien, men heller ikke undlader detaljer, som bid for bid afslører en dybere historie.
  • Det gyldne kompas af Philip Pullman: Lyra - 11 år og forældreløs - kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord mellem panserbjørne og flyvende hekse. Gør dig klar til et eventyr ud over det sædvanlige, der blander flere verdener sammen, og venskab og kærlighed sættes på prøve. Sproget er fantastisk og kan læses af både børn og voksne.
  • Incarceron af Catrine Fisher: Incarceron er et organisk fængsel, der rummer en hel verden af elendighed og bandekrige. Ingen kan komme ud, men Finn og hans venner tror på en mulighed. Udenfor har vi Claudia, der forsøger at finde fængslet - livet udenfor er nemlig ikke så rosenrødt, som Finn måske kan tro. En fantastisk fortælling, hvor forfatteren har noget på hjerte. Desværre er hele serien stadig ikke oversat til dansk - men den er absolut værd at kaste sig over.
Hvad er Steampunk?

(Kilde: Wikipedia)

Steampunk: ("Damppunk") er en undergenre af spekulativ fiktion eller science fiction.

Den beskrevne teknologi omfatter ofte dampmaskiner, luftballoner, mekaniske regnemaskiner og anden teknik fra 1800-tallet.

Mikroelektronik i moderne betydning findes ikke og forbrændingsmotorer er sjældne.