Noget der ligner en flænge i himlen
Noget der ligner en flænge i himlen

Noget der ligner "En flænge i himlen"

Har du læst En flænge i himlen og vil du gerne læse en anden bog, som minder om den? Så har vi herunder valgt et par titler ud til dig.
Lunas mor er død – efter moderens død, flytter Luna ind hos sin lidt besværlige moster. Ikke alt går som smurt hjemme hos mosteren, og da Luna ser sit snit til det, flytter hun på kollegium i Randers. Luna døjer med en masse problemer efter moderens død; hun skære i sig selv, er destruktiv, drikker for meget alkohol og dyrker for meget sex. I Standpunkt får du en stærk bog omkring det at komme sig over at miste en, der står dig nær, leve i nuet og komme videre med sit liv, selvom alt ser sort ud. Anbefales fra 15 år og opefter.
 
Året er 1973, da Susie bliver voltaget og myrdet. I bogen følger man Susie fra hendes helt egen himmel, hvor hun kan følge med i, hvad der sker nede på jorden – jagten på hendes morder, sorgen hendes familie må gå igennem, men samtidig også Susies egen sorg, da det går op for hendes, at hun ikke bliver mere end 14 år. Til trods for en dyster ramme for bogen er den ikke uhyggelig at læse, men en smuk fortælling om at leve videre på jorden – og måske også i himlen.  (hvis du bliver vild med bogen – kan filmatiseringen ”The lovely bones” også anbefales).   
 
Elise har aldrig oplevet det at have venner. Hun bruger endda en hel sommer på at prøve at ændre sig selv og være ligesom de andre - for de har jo venner. Det ender galt for Elise, men midt i alt kaosset begynder hun på sine nattevandringer,og her opstår magi. En bog om mobning, ensomhed og forskellige former for kærlighed. En bog der går lige ind under huden, og som kan læses igen og igen. 
 
Her er en bog på 91 sider, der giver dig noget at tænke over. Her sammenligner forfatteren både en flues og hovedpersonernes liv, som hurtigt kan tage en ende. Det er en meget anderledes bog, og man skal holde tungen lige i munden, men giver alligevel læseren noget at tænke over. Det er ikke min favoritbog, mest fordi jeg savner mere dybde i personerne, men den kan absolut læses. For 15 år og opefter, da der står meget mellem linjerne, som man ellers går glip af.
 
Amanda er forelsket i David og tror først, at det er forelskelsen, der gør at hendes hjerte hamrer så hårdt. Men noget er helt forkert og hun får konstateret en hjertesygdom. Vil hun overleve? Bogen er fantastisk, fordi den ikke giver dig alle svarene,men giver dig plads til at tænke selv. Den er lidt længe om at komme i gang, men den er på intet tidspunkt kedelig at læse.  
 
Tags