Krimi fantasy
Krimi Fantasy

Mord, mystik og det paranormale

Mangler du den næste fantasy eller krimi at kaste dig over? Her har du 4 hurtige anbefalinger.

I hunt killers af Barry Lyga: Hvordan ville du have det, hvis din far var verdens bedste seriemorder? Jazz vil i hvert fald ikke sættes i forbindelse med sin far, men da en pige bliver fundet myrdet, kan han ikke undgå at se en sammenhæng mellem dette mord og de mord, hans far begik inden han blev buret inde. Og da politiet ikke vil høre på ham tager, Jazz, Howie og Connie selv hånd om affæren. Denne bog er super godt skrevet, men den er ikke for sarte sjæle, og du kan ikke andet end elske Jazz' venner. Anbefales for 14år og opefter.

Den skrigende trappe af Jonathan Stroud: Så er Stroud tilbage med endnu en serie, du bare må kaste dig over. Han er nok mest kendt for Bartimæus triologien, men i denne nye serie kaster vi os i stedet over genfærd og hjemsøgte huse. Lucy har evnen til se genfærdene, men ingen af agenturerne ønsker at ansætte hende. Bortset fra det mindst kendte af dem, som ikke just har haft succes. Det går da også helt galt, da de ender med at brænde et hjemsøgt hus ned, og den eneste måde at betale den enorme gæld tilbage på er at overleve en enkelt nat i Englands mest hjemsøgte hus. Læs den, og vær underholdt hele vejen igennem.

Græskarbanden af Synne Garff: Mangler du en seriekrimi at kaste dig over, anbefaler vi en god klassiker - Græskarbanden. Serien er på i alt 6 bind, og for hvert bind bliver historien bare bedre. Den første lægger hårdt ud med at nogle drenge bliver alvorligt såret af ulovligt fyrværkeri, og så er scenen sat for at det kommer til at gå derudad. Det er en serie til både drenge og piger og kan læses fra 10 og opefter.

Gregor-serien af Suzanne Collins: Collins er mest kendt for Hunger Games-serien, men Gregor-serien er også blevet en af mine favoritter. Sproget er en del nemmere at læse, men hvad jeg især godt kan lide er, at Collins stadig har nogle meget vigtige konflikter med i bøgerne, hvor eksempelvis Gregors fattige forhold i overlandet bliver beskrevet, og krigen i underlandet forklares på flere måder. Bogen er i fantasygenren, men bliver alligevel nævnt her, pga. "profeti-gåderne", der faktisk kan være svære at knække. Det er en serie, der er vokset på mig og som jeg kan anbefale fra 10 år og opefter.