Fantastiske kærlighedshistorier
Fantastiske kærlighedshistorier

L'amour <3 når det er fantastisk

Er du stadig på jagt efter noget, der ligner Twilight? Så har vi her et bidrag til den næste store fantasy-kærlighedshistorie.

Bøgerne her er gode bud på en god kærlighedshistorie. Nogle er af ældre dato, desværre ofte oversete. Så her får I lige nogle bøger, som I bare ikke må gå glip af, når vi snakker om kærlighedshistorier i fantasygenren.
 
Beautiful creatures af Kami Garcia: Ethan Wade er 16 år, hans mor er død og faren har isoleret sig totalt grundet sorg. Han ønsker sig intet andet end at flytte fra byen Gatlin, men så begynder han at drømme om en fantastisk pige - som så viser sig at være Ethans nye klassekammerat, Lena. De får hurtigt et godt øje til hinanden, men Lena har en hemmelighed. Kan de nogensinde finde sammen?
Bogen er fantastisk - hvis du vel og mærke har kæmpet dig igennem de første 150 sider. Historien er lidt langsom om at komme i gang, men hvis du ligesom mig er stædig, får du en sindssygt spændende bog, man bare ikke kan lægge fra sig.

Angel-flugt af L.A. Weatherly: Ondskabsfulde engle har erobret jorden. Willow er halvengel, og englene vil gøre alt for at se hende død. Hun møder engle-jægeren Alex, og sammen går de i kamp om at redde jorden. Og selvfølgelig opstår der sød magi mellem de to. Savner du personer som Bella og Edward? Så kast dig frådende over Angel-trilogien, for  personskildringen er helt fantastisk. Der er nogle lidt stille passager, som man kan have svært ved at komme igennem, men sproget er fantastisk i den.

Hvad floden bragte af Anne Lilmoes: Yaxhiri bliver fundet ved floden som spæd og vokser op i bygden. Hun er anderledes, ikke kun på grund af hendes mørke hud, men også fordi hun ikke er som de andre. Hun forelsker sig i Zacharias fra sletten, men det falder ikke i god jord hos hendes far, som har lovet Yaxhiri væk til en anden. Lad dig ikke snyde af forsiden, for selvom bogen er af ældre dato, har du her en bog fyldt med masser af konflikter, spænding og selvfølgelig kærlighed, du ikke må snyde dig selv for. Serien er på i alt 7 bøger.

Sanddrømmeren af Sidsel Katrine Slej: Kan man blande nordisk mytologi med fantasy og få en kærlighedshistorie ud af det? Jeps, det er helt sikkert. Outsideren Fréa begynder pludselig at drømme drømme, som går i opfyldelse. Moren siger, at det er helt normalt - men må dog gå til bekendelse, da en jætte pludselig angriber dem om natten. Fréa er en valkyrie og spået til at blive den største sanddrømmer nogensinde. Derfor bliver hun sendt til Asgård for at blive oplært.
Det er ikke den bog, der har fanget mig mest, men jeg vil stadig helt klart anbefale den, netop fordi der er så få fantasybøger, der tager nordisk mytologi til sig. Sproget er letlæst og lækkert, så de 250 sider kommer man nemt igennem.

Det skjulte rige af Clare B. Dunkle: Vi slutter af med en af mine yndlingsforfattere; med en af hendes bøger, som har vundet priser. Forestil dig Skønheden og Udyret i  1900-tallet med en knivspids engelsk folklore og lidt græsk mytologi. Du har her en bog spækket med kærlighed, dramatiske drejninger og valg, der skal tages. Der er alt for få af hendes bøger der er blevet oversat til dansk, men hvis du virkelig ikke kan få nok kærlighedshistorier, så lov mig, at du kaster dig over denne perle!