Før og efter 1864
Før og efter 1864

Før og efter 1864

Historiske romaner behøver ikke være støvede og kedelige. Her er et udpluk af dem, som du ikke kan lægge fra dig.

Flugten (Henderson's boys ; mission 1) af Robert Muchamore:
Hitlers hær nærmer sig Paris og millioner er på flugt. I dette kaos møder tre forældreløse børn den britiske efterretningsagent Charles Henderson, som påtager at få dem ud af landet og med tilbage til England. Er du til historiske romaner, men vil stadig gerne have action skal du helt sikkert vælge denne bog.

Luxe af Anna Godbersen
Vi befinder os i 1899 på Manhattan, hvor piger ”bare” er noget der kan forbedre familiens situation, hvis man træffer de rigtige valg. Overklassepigen Elizabeth skal giftes med den stenrige Henry for at redde sin families økonomi. Snart står hun overfor et umuligt valg mellem kærligheden og fornuften. Historien er fuld af de samme intriger og konflikter, som man ville kunne finde i en bog som foregår i nutiden. Det er blot pigers status der bliver ført tilbage til en anden tid. Bogen er underholdende og hvis du er til pigebøger, men gerne vil have en lidt anderledes vinkel må du læse den.

Drengen i den stribede pyjamas af John Boyne
Det er en meget smuk bog om den 9 årige Bruno der møder Shmuel, der lever på den anden side af pigtrådshegnet i en koncentrationslejr. De to drenge bliver venner, selvom de lever på hver deres side af pigtrådshegnet. Det er en spændende og rystende bog hvor Bruno efterhånden ikke ved, hvad der er sandt og forkert. Det er en fantastisk og uforglemmelig og jeg blev personligt meget berørt af bogen. Bogen er desuden filmatiseret.

Slægtens offer/danerriget af Josefine Ottesen
Bogen foregår i 1094 og handler om Ragnhild som er en ung pige i konflikt med både sin familie og sin tid. Bogen er den første i serien Danerriget, en serie hvor bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, da hver bog foregår i forskellige årstal.

Bogtyven af  Markus Zusak:
Bogtyven er en "klog" bog, med en meget gribende historie. Fortællerne er måske lidt usædvanlig, det er døden, måske lidt uhyggeligt, men underligt nok, er det samtidig også meget livsbekræftende. Bogtyven foregår under 2. verdenskrig i Tyskland og igennem dødens og den 9-årige Liesels øjne oplever vi død, rædslerne men også meget godhed. Bogen er desuden også blevet filmatiseret. Spændende, uhyggelig men også meget tankevækkende læsning. Kan stærkt anbefales.
 

Tags