Årets børne- og ungdomsbøger 2019
Årets børne- og ungdomsbøger 2019

Fantastiske børnebøger fra 2019

20.12.19
2019 bød på rigtig mange flotte udgivelser til børn og unge. Her er 8 bøger, I bare ikke må gå glip af. Her er læseoplevelser for både de mindste og de største og dem midt i mellem. Her er magiske, filosofiske, smukke, alvorlige, humoristiske, praktiske og helt igennem fantastiske bøger.

Bøgerne kan bestilles fra listen nedenfor. 

Farvernes bog om farver af Drew Daywalt, Carlsen
Farver, humor og fantasi forenes i denne skønne bog, hvor farvekridtne levende og lever deres eget liv.  Anbefales fra ca. 2 år.

Blomsten der elsker mig af Hanne Kvist, Gyldendal
Det måske mest syrede danske billedværk for små (og store) øjne, som er skabt i vort århundrede. Denne flotte billedbog fik 6 hjerter! i Politiken. Kvist og Parkins har skabt en klassisk hjemme-ude-hjem historie, fantasifuld, syret og humoristisk både i ord og illustrationer. Anbefales fra ca. 5 år. 

Under polarisen af Line Renslebråten, Straarup co
Utrolig smuk fagbilledbog, der på en gribende måde fortæller om polarisen og polarhavets dyr og organismer, som hver især har deres plads i et sindrigt men skrøbeligt og foranderligt økosystem. Tonen i bogen er ikke dommedagsagtig, og bogen kommer til sidst med en række jordnære bud på, hvad vi kan gøre for at passe bedre på vores planet. Anbefales fra ca. 6 år. 

Lad os redde verden: 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøet af Isabel Thomas, Carlsen
Super aktuel og praktisk, masser af tips til hvordan man kan leve mere miljøvenligt. Anbefales fra ca. 7 år. 

Guldfisken Glimmer af Jesper Wung-Sung, Høst
Wung-Sung blev i november tildelt en Silas Pris for sit store forfatterskab til børn og unge. Guldfisken Glimmer er hans seneste bog. Den handler om en guldfisk der bliver skyllet ud i toilettet og vender tilbage og vil have hævn. Det er en humoristisk fortalt historie om venskab, retfærdighed og hævn. hvor alvoren lurer mellem linjerne. Anbefales fra ca. 9 år.

Kraken af Benni Bødker, Corto
Underholdende og lidt uhyggelig fortælling, der har alt hvad spændingshungrende hjerter begærer, i form af zombie-lignende sømænd og et kæmpemonster på havets bund. Bukhaves papirklips-illustrationer er både smukke og urovækkende og bidrager formidabelt til fortællingens dystre stemning. Anbefales fra ca.10 år.

Roser & violer af Gry Kappel Jensen, Turbine
Kostskole fantasy, der byder på masser af magi, venskab, romantik og mordgåder. Anbefales fra ca.12 år.

Ivanhoe: Ved Mette Finderup af Walter Scott, Gyldendal
Flot flot udgave af en udødelig klassiker. Sproget er opdateret, med respekt for historien, og Lars Gabels illustrationer akkompagnerer historien på smukkeste vis. Anbefales fra ca.12 år.

God læselyst!

 

Inspireret af artikel af zm66, Københavns Biblioteker.