En god krimi til en kold efterårsdag
En god krimi til en kold efterårsdag

En god krimi til en kold efterårdag.

Har du allerede fået læst Cherub-serien eller Antboy og mangler en ny krimi? Her er der nogle du bare må kaste dig over.

Tredje time efter midnat af Bodil El Jørgensen: På vej hjem fra skole finder Esme og Igor en taske fyldt med dyrt rollespilsudstyr. Esme, som også skriver for Øgadens skoleblad, fornemmer straks, at der her gemmer sig en god historie. Hun finder dog også snart ud af, at jobbet som spirende journalist også kan give gevaldige problemer. Esme og Igor serien er en af de bedste krimiserier i nyere tid og kender du den ikke endnu, vil jeg varmt anbefale den til dig. Der er indtil videre udkommet 5 bøger i serien og kan læses fra 9 år.

Døde børn glemmer ikke af Lene Møller Jørgensen: Lucas bor i den lille kedelige provinsby Katballe, men en dag bliver den lidt mere spændende at bo i, da en religiøs sekt, Betlehems Børn, flytter ind i det gamle hotel. Men der er noget lusket ved dem. Da Lucas undersøger sagen nærmere, kommer han og vennen Mick gradvist i store vanskeligheder. For hvad er forbindelsen mellem sekten, Robert Ange og to forsvundne børn? En bog, som er perfekt til en gråvejrsdag. Det vil gøre historien endnu mere uhyggelig. En velskrevet bog, som også får dig stille spørgsmål til hvad der egentlig foregår. Kan læses fra 11 år, hvis du har gode nerver.

Cornelius Krut af Kirsten Sonne Harlid: Cornelius Krudt drømmer om at blive privatdetektiv. Da han en dag finder en seddel under sit penalhus med en bøn om hjælp til at finde en lille dreng er han og veninden Lulu straks på sagen. Inden længe har de både politiet og skurkene i hælene. Bogen er flot illustreret, hurtig læst og kan læses fra 9 år. Cornelius Krut er en serie på indtil videre 5 bøger, og kan også lånes som lydbog.

Salamandermysteriet af Jørn Lier Horst: Cecilia bor på et pensionat, som faren ejer og driver. En dag finder hun og drengen Leo, som lige er flyttet ind i pensionatet, et lig i vandkanten. Men der er noget lumsk ved dødsfaldet, så børnene, samt veninden Une og hunden Egon begynder at lege detektiver. De bliver viklet ind i dramaet og undslipper kun med nød og næppe. Her er igen en super spændende serie man kan kaste sig over - og når forfatteren selv er politimand i virkeligheden, ved man at der er styr på sagerne. Kan anbefales fra 8 år og opefter.