Monsterjagten
Monsterjagten

Elementerne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.09.14
Her er nogle bud på fede bøger, hvor elementerne indgår.
En ond troldmand har kastet en forbandelse over kongeriget Avantia. Tom får overraskende denne opgave og bliver sendt ud for at frigøre landets monstre, der faktisk er gode, fra troldmandens magi. En skøn serie, der næsten kan kaldes uendelig, men bøgerne er supergode. Rigtig god til både drenge og piger.
 
12-årige Maeve bliver lærling på trolddomsskolen Layvon. Her går det op for hende, at hun er halvt gud, halvt menneske, og at hun besidder kræfter til at styre to elementer. Hun bliver kastet ud i en kamp for at lære at styre sine kræfter samtidig med, at hun må kæmpe mod en ondskab, hun ikke forstår. Man bliver helt optaget af Maeves kampe for at finde sig selv, at man sluger bogen. Det eneste negative ved bogen er, at 3'eren ikke er udkommet endnu.
 
Der findes et utal af gode fantasybøger - men er du i tvivl om, hvad du skal læse, så kast dig over serien Percy Jackson & olymperne. Percy finder ud af, at han er halvgud, hans far er Poseidon. Percy kommer på en speciel skole med andre halvguder, og herfra drager de ud for at redde verdenen fra det onde. Hver bog er fantastisk i sig selv, og forfatteren Rick Riordan har haft lige så meget succes med sine andre serier "Olympens helte" og "Kane arkiverne". (Fantasy)
 
Den onde stjernehersker Tyranno planlægger at angribe Jorden med en hær af rumvæsener. Det er en mission at nedkæmpe Tyranno. Men inden du kan overvinde ham, er du nødt til at besejre Hurrikano, herskeren over Vindenes Verden. Dette er selvstændige bøger, hvor hver bog har et tema fx. Mission i rummet, Piratguld og Luftangreb. Du er helten, der ved at træffe forskellige valg, skaber hele historien. Bøgerne giver en rigtig god oplevelse, da læsningen er sjov, fordi man selv bestemmer, hvad der nu sker.