Bøger på film
Bøger på film

Bøger på film

Der er den ene gode film i biografen efter den anden - men ofte er filmene udkommet i bogform først. Her er et lille udvalg af film og bøger, du ikke må gå glip af.

Twilight-sagaen af Stephanie Meyer:
Man kan ikke nævne filmatiserede bøger uden at nævne Twilight-sagaen. Bella flytter til Forks for at bo hos sin far. I denne triste by, hvor det regner det meste af året, møder hun Edward - men han er ikke ligesom alle de andre. Han er nemlig slet ikke et menneske. Denne serie har taget flere pigehjerter med storm, og man kan ikke andet end at ride med på bølgen. Findes på dansk, engelsk, lydbog, grafic novel og som film.

Karlas kabale af Renée Toft Simonsen:
Det er ikke altid nemt at være Karla, når far ikke overholder aftaler, mor har rengøringsvanvid og bedsteveninden ikke vil være bedsteveninde mere. Men heldigvis er Karla Karla, så hun løser tingene på sin egen måde. En af de bedste danske film i nyere tid, og den giver et godt indblik i venskaber i tweensalderen, og hvordan det er at vokse op i en skilsmissefamilie.

Antboy af Kenneth Bøgh Andersen:
Pelle Nøhrmann bor i Middelby og er 12 år. Ingen lægger synderligt mærke til ham bortset fra terror-tvillingerne, som udser sig Pelle som deres yndlingsoffer. Selv drømmer han om at være en anden. Det ændrer sig den dag, han bliver bidt af en genmanipuleret myre. Han får superkræfter og går i flæsket på den ene forbryder efter den anden. Antboy er sindsygt godt fortalt og handler om mere end bare at banke superskurke. Findes som film, bog og lydbog.

Harry Potter-serien af J.K. Rowling:
Harry Potter er en af de serier, som både voksne og børn har kastet sig over. Drengen som voksede op i et kosteskab og som på sin 11 års fødselsdag finder ud af, at han er troldmand. Han kommer til at gå på skolen Hogwarts, hvor han møder venner som fjender og gradvist finder ud af, at Voldemort er tilbage. Helt klart min yndlingsserie og kan nydes både som bog, film, lydbog og pc/konsolspil.

Warm bodies af Isaac Marion: R er ikke, som zombier er flest. Han kan ikke huske, hvem han var, men han drømmer stadig. Og så bryder han sig slet ikke om at slå mennesker ihjel. Da han så hovedkulds forelsker sig i mennesket Julia, har vi balladen. Hvis du er træt af kun at læse splattede zombiehistorier, skal du bare kaste dig over denne sjove og meget anderledes fortælling om de udøde. Bogen er kun på engelsk.