Gaming
Bøger om gaming og sociale medier

Bøger om gaming og sociale medier til 10-12 årige

06.05.20
Vi anbefaler bøger om gaming og sociale medier for de 10-12 årige

Når vi har klasser på besøg på biblioteket til booktalks er bøger om gaming og sociale medier i høj kurs. Handlingen minder om børnenes oplevelser i spillene eller på YouTube. Det er fedt at kunne spejle sig i noget genkendeligt!

3 gode børnebøger om sociale medier:

 1. "Ea 3.A. - hvem er du?" af Puk Krogsøe
  Ea har fået sin første mobil og får straks en konto på både Instagram og Snapchat uden at have spurgt sine forældre om lov. Pludselig får hun trælse beskrivelser fra nogen, hun ikke kender. Fra 8 år.
   
 2. "De hemmelige Youtubere" af Maria Rørbæk
  Magnus og Selma vil gerne vinde en YouTube-konkurrence, men de vil være anonyme for ikke at blive drillet af de populære drenge i klassen. Når de er klædt ud, kan Magnus være sig selv og ikke ham med modermærket i ansigtet. Fra 9 år.
   
 3. "Hybenhjerter" af Jane Susanne Andersen
  Lea laver en falsk profil på Instagram som den kræftsyge Veronika. På den måde får hun rigtig mange likes og den opmærksomhed, hun savner i sit eget liv. Fra 11 år

3 gode børnebøger om gaming:

 1. "De ukendte" af Kasper Hoff
  Serien "Gamerz" handler om en gruppe venner, der gamer sammen og forsøger at vinde online-turneringen for verdens bedste gamere. Fra 9 år.
   
 2. "Ot2 - frags og fodbold" af Kit A. Rasmussen
  Otto er lige god til fodbold og til at game, men kommer i et dilemma, da han skal beslutte om han helst vil være professionel fodboldspiller eller satse på at game. Fra 9 år.
   
 3. "Minecraft øen" af Max Brooks
  Historien foregår i Minecraft, hvor Steve pludselig befinder sig og skal klare sig med alle de velkendte udfordringer i spillet. For ca. 10-12 år.

På Randers Børnebiblioteks YouTube-kanal kan du se boganbefalinger, hvor de sociale medier er omdrejningspunktet:

Bøger om sociale medier til de 9-12 årige - Tip fra Randers Børnebibliotek

 

eller en anbefaling af lette bøger om gaming:

Lette gamerbøger - Tip fra Randers Børnebibliotek

 

God læselyst!