gode_billedbøger
gode_billedbøger

Billedbøger der imponerer

23.09.14
En billedbog er nærmest et kunstværk, hvor der virkelig bliver kælet for både de illustrative detaljer og det pædagogiske sigte. Ja, det har jeg lært, og nu vil jeg gerne dele den viden med jer

Jeg er virkelig duperet over hele børnelitteraturens verden. Der er meget mere i det end som så.
Altså – jeg ved jo godt, at det ikke er så nemt at skrive en børnebog og illustrere den, som man kunne forestille sig. Der er selvfølgelig tanker om pædagogik og andet bag… men alligevel. Jeg havde ikke forventet, at nogle børnebogsforfattere bruger over 1 år på at skrive en billedbog. Vi snakker altså en billedbog på måske 20 sider og med meget lidt tekst. Så kan man da nok snakke om, der bliver kælet for detaljerne.

Børnebøger berører mange emner
Lige netop på det grundlag, giver det god mening at bruge lidt tid på at finde den rigtige bog (rigtig bog til rigtig låner er et velkendt slogan for bibliotekvæsenet).
Emnerne i bøgerne er mangfoldige. Men fælles for dem er, at de både vil fortælle en god historie, samtidig med de godt vil lære noget fra sig. Når børn læser, kan de bruge de erfaringer til at relatere til deres eget liv. På samme måde som når børn leger. De leger selvfølgelig først og fremmest for underholdningens skyld, men de øver sig også på livet. Når de leger eksempelvis far, mor og børn får de testet nogle roller.
Når børn læser bøger, erfarer de mangfoldigheden i verden, samtidig med at de læser noget genkendeligt. Noget som de kan relatere sig til. Udefinerbare følelser som den første spæde forelskelse – den der kilden i maven, man ikke rigtig ved, hvad man skal gøre ved, kan man nemlig beskrive fint i en bog.
Så fik jeg mig skrevet varm på et emne, som jeg brænder meget for – leg og læring :-)

Kig gerne forbi børnebibliotekaren for en snak om børnelitteratur :-)
 

Børnebibliotekaren blogger

bb