8 gode brætspil til børn og deres voksne.
De gode spiloplevelser tårner sig op på Randers Bibliotek.

8 gode brætspil til børn (og deres voksne)

01.04.19
Brætspil er en fantastisk familieaktivitet som kan (og bør) nydes af både børn og voksne af alle aldre.

Men for dem der måske kun er vokset op med ludo og matador kan det være noget af en udfordring at finde præcist det rigtige i det enorme udvalg af brætspil der findes på markedet i dag. Her på Randers Bibliotek vil vi naturligvis hellere end gerne hjælpe vores lånere, så vi bringer her en udvalgt liste over otte brætspil fra vores samling som kunne være lige præcis det du har brug for til at rive resten af familien væk fra deres iPads og telefoner. God fornøjelse!

Til de små:

Sigurds Danmarkshistorie på spil

For: 2-6 spillere. Fra: 5 år

Historien er gået agurk, og det er op til spillerne at rydde op! I rollen som nogle af Danmarkshistoriens største personligheder skal I rejse land og rige rundt for at samle stykker af historien. Undervejs skal I svare på spørgsmål, løse opgaver, kæmpe mod invaderende magter, gå på kro og meget andet.

Den store bagedyst

For: 2-4 spillere. Fra: 7 år

Med Den Store Bagedyst-brætspillet kan hele familien nu dyste i viden om bagværk og bageri, dygtighed, hukommelse, balanceevne og ikke mindst held om at blive familiens egen Mesterbager.

Til de lidt større:

Flamme Rouge

For: 2-4 spillere. Fra: 8 år

Brætspil for cykelfans, som har lyst til at lufte den indre sportsdirektør. Hver spiller styrer et hold bestående af en hjælperytter og en sprinter. Sværhedsgraden og det strategiske element kan varieres alt efter hvem der spiller. Reglerne er simple og lette at gå til, selv hvis du aldrig har set et sekunds Tour de France i dit liv, og det hektiske race garanterer spænding og underholdning for hele familien.

Dixit

For: 3-6 spillere. Fra: 8 år

Socialt associationsspil for hele familien, hvor hver spiller får et antal billedkort, hvorefter "historiefortælleren" starter med at sige en sætning, et ord eller et udtryk inspireret af sit drømmekort. Derefter skal de øvrige spillere prøve at matche ordet eller sætningen med deres egne drømmekort

Til dem i midten:

Ticket to Ride

For: 2-5 spillere. Fra: 8 år

Ticket to Ride er et togkapløb, hvor spillerne konkurrerer om at forbinde forskellige nordamerikanske byer ved at indsætte tog på jernbanesporene mellem dem og skabe de længste ruter fra de bedste destinationer. Men pas på, for på de fleste strækninger er sporet kun bredt nok til et enkelt tog!

Bemærk, Ticket to Ride findes også i en europæisk udgave: Ticket to Ride – Europe, der foregår i Europa i stedet som bestemt også kan anbefales.

Splendor

For: 2-4 spillere. Fra: 10 år

Spillet foregår i renæssancen, hvor du som rig handelsmand skal handle med diamanter og sikre dig de smukkeste og mest værdifulde juveler til din samling. Et overraskende dybt, smukt og strategisk spil for hele familien.

Til de store:

7 Wonders

For: 2-7 spillere. Fra: 12 år

Opbyg oldtidens største og mest glorværdige civilisation fra bunden ved hjælp af illustrerede kort og symboler. Konkurrer mod dine naboer gennem handel, kultur, viden og militær og byg dit historiske vidunder så du vil blive husket i årtusinder.

Pandemic

For: 2-4 spillere. Fra: 12 år

Spillet der for alvor gjorde samarbejdsspilgenren populær. 4 frygtelige infektionssygdomme truer med at udrydde hele verden. Spillerne får hver en rolle i et internationalt epidemiologisk bekæmpelseshold som enten kommunikationsleder, læge, videnskabsmand, forsker eller indsatsleder. Spiller i klogt sammen, kan I sikre jer at sygdommene ikke spreder breder sig og til sidst få dem helt udryddet.

Hvis du efter at have set den lille liste for alvor har fået blod på tanden efter flere fantastiske brætspil så er der mere hjælp og inspiration at finde i vores brætspilsfolder, der på udførlig vis præsentere hele vores samling, og kan findes vedhæftet i bunden af denne side.