goodreads
Goodreads

Sådan holder du styr på din læsning!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.09.15
Mangler du overblik over samtlige bøger du har læst? Leder du med lys og lygte efter inspiration - eller bare på titlen på den næste bog i serien? Goodreads.com er muligvis løsningen på dine problemer.
Den engelsksprogede side med mere end 40 million medlemmer verden over er ganske gratis at bruge og giver dig mulighed for at oprette en profil, hvor du kan opbygge dine digitale boghylder. Du kan blandt andet holde styr på de bøger du pt læser, har læst eller gerne vil læse i fremtiden. Du kan anmelde bøger (på lige det sprog du vil!) og give dem stjerner efter din vurdering, og du kan få skræddersyede boganbefalinger baseret ud fra dine virtuelle boghylder. Du kan læse andres anmeldelser og vurdere om en ny bog er noget for dig, og du kan tage del i fællesskabet.
 
Goodreads har en gigantisk database med 1,1 milliard bøger fra hele verden og 43 millioner anmeldelser. Brugerne kan selv tilføje nye bøger, og man behøver derfor aldrig søge forgæves - for er netop det eksemplar man selv sidder med ikke i databasen, så kan man altså selv lægge det ind - eller bede de frivillige bibliotekarer på siden gøre det for en.
 
Siden er måske specielt interessant for de, der læser lange serier af samme forfatter, for her kan man under en given titel klikke sig videre til en oversigt over samtlige bøger i serien og endda se hvilke, der endnu ikke er udkommet, men er på vej. Man kan vinge af, hvilke man selv har læst og på den måde aldrig være i tvivl om hvor langt, man er kommet. Siden har også utallige brugerdrevne lister over alt lige fra årets bedste kærlighedsbøger til de bedste ungdomsbøger gennem tiderne. Engelske bøger dominerer primært disse lister, men der er også et voksende dansk fællesskab på siden med adskillige brugergrupper at slutte sig til og diskutere bøger i. Siden er også et paradis for de, der er fan af fantasygenren samt science fiction, hvoraf mange bøger aldrig oversættes til dansk. Det et rent slaraffenland af inspiration og boghenvisninger.
 
Én gang om året afholdes Goodreads Choice Awards, hvor brugerne nominerer årets bedste bøger inden for en lang række kategorier og herefter stemmer deres favoritter til tops. Hvis vinderbøgerne ikke allerede var en kommerciel succes før prisuddelingen, så bliver de det næsten med garanti bagefter.
 
Du kan oprette dig som bruger på www.goodreads.com enten ved at tilknytte din facebook-konto eller ved at oprette en ny profil med en e-mailadresse. God fornøjelse.
 
Om Goodreads

www.goodreads.com

  • Engelsk side
  • Gratis
  • Mere end 40 millioner brugere
  • Mere end 1 mia bøger
  • Mere end 43 millioner anmeldelser