Ray Bradbury - Godfather of Science Fiction

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.05.16
Kom indenfor i et eventyrligt univers
Man kan roligt sige, at hvis nogen har været en produktiv forfatter, er det Ray Bradbury. Han har sagt, at hvis man gerne vil lære at skrive godt, skal man skrive en novelle om ugen. Og når året så er omme, har man 52 ubrugelige historier. Pointen er, at jo mere man øver sig, jo bedre bliver man. Han sagde også om det at skrive:
 
”Jump, and you will find out how to unfold your wings as you fall”. 
 
Altså at man bare skal springe ud i sit skriveri, uden nødvendigvis at vide hvor det ender.
Han er mest kendt for sine Science Fiction noveller, men skrev også adskillige romaner. Også filmmanuskripter har Bradbury begået, blandt andet til Moby Dick, af Herman Melville.
 
Fahrenheit 451 er den temperatur papir brænder ved, og også titlen på Bradburys mest kendte bog. Den handler om en fremtid hvor det er brandmændenes job at brænde bøger. Vi følger brandmanden Montag, som på et tidspunkt bliver nysgerrig, og gemmer nogle af de bøger han egentlig skulle brænde. Han begynder så selv at læse dem i det skjulte. Det bliver en kamp for at bevare viden og samtidig undgå at blive opdaget af systemet. Romanen vandt adskillige priser og blev også filmatiseret af Francois Truffaut i 1966. 
 
                             En scene fra filmen Fahrenheit 451.
 
Vi har både film og bog på Randers Bibliotek, så kom ind og få en tankevækkende oplevelse i selskab med en Science Fiction klassiker.
 
En anden filmatiseret bog er Den illustrerede mand, som handler om en mand hvis krop er fyldt med illustrationer, som bliver levende når man ser på dem. Bogen er en novellesamling, bygget omkring en overordnet historie.
 
Af andre spændende temaer, må nævnes Bradburys Mars krøniker, som er flere løst sammenvævede historier fra eller om Mars. Gennem hele livet havde han et særligt forhold til Mars, fordi han så film om planeten som barn. 
 
Hans historier har ofte et overnaturligt eller eventyragtigt skær, og hans sprog er blødt og sprødt. 
 
Bradbury blev født i 1920 i Illinois og døde 2012 i Los Angeles, hvor han boede fra 1934. Hans hus var fyldt med ting der kunne inspirere ham, men blev desværre revet ned efter hans død. 
Han har fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Og har oven i købet fået opkaldt et månekrater efter sig! Det såkaldte Dandelion Crater. Da Curiosity roveren landede på Mars i 2012, blev landingsstedet døbt ”Bradbury Landing”, en passende hyldest til en fantastisk forfatter.
 
 
 
Tag på rejse her: