To bøger af Per Petterson
To bøger af Per Petterson

Per Petterson - en fin norsk forfatter

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.10.14
Kender du Per Petterson? Han er en af de store norske forfattere og værd at gå efter, hvis du ikke kun søger ren tju-bang læsning, men sætter pris på en forfatter, der kan skrive og har noget på hjerte.

Petterson fik sig et navn med romanen Ud og stjæle heste fra 2003. Det er en historie, der drejer sig om forholdet mellem far og søn, svigt og kærlighed, og som rækker tilbage til anden verdenskrig. Trond vender som pensionist tilbage til sin barndomsegn for at leve et liv uden problemer, med brændekløvning og hundeluftning, men møder her en kammerat fra dengang, og det bliver anledningen til en rejse tilbage i tiden. Til en tid, hvor hans far tog del i kampen mod nazisterne og måtte søge i sikkerhed i Sverige. Nye oplysninger betyder at Trond må tage mange ting op til overvejelse. Romanen er fortalt, så det er en ren lyst at læse den, og så er den en rigtig god historie.

Forfatteren har andet læseværdigt på samvittigheden, f.eks. Til Sibirien. Scenen er her ikke henlagt til det fjerne Sibirien, men til Frederikshavn i 1930'erne og 1940'erne. Vi følger et par søskende, der svigtes lidt af forældrene, hvor far har nok at gøre med at holde sit snedkerværksted kørende, mens mor mest er optaget af religion. Det er storebror, der tager sig af sin lillesøster, samtidig med, at han er aktiv i modstandskampen og på et tidspunkt må flygte til Sverige. Det er ikke de store begivenheder, der præger bogen, men Per Petterson forstår at bruge sproget, så personerne bliver levende og troværdige. Og igen er historien godt skruet sammen.

Har du fået lyst til at læse bøgerne lige her og nu, er det bare at klikke ind på eReolen og finde dem her. Her er også flere andre fine romaner af Per Petterson.

Lån på eReolen
  • Du kan låne bøger gratis og uden ventetid på eReolen.
  • Gå ind på www.eReolen.dk, log dig på med dit lånernummer og pinkode og søg bøgerne.
  • Hvis du har en tablet eller en smartphone er det endnu nemmere; du kan hente appen eReolen i Google Play eller App Store.