Palle Schmidt. Foto: Pernille Enoch
Palle Schmidt. Foto: Pernille Enoch

Palle Schmidt anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.09.14
Palle Schmidt er både tegner, forfatter og rollespilsudvikler. Kort sagt er han en historiefortæller, der prøver mange forskellige medier og genrer af.
Palle Schmidt har blandt andet udgivet tegneserien ”Stiletto”, der fik meget flotte anmeldelser. Derudover har Palle Schmidt skrevet flere ungdomsromaner og meget andet. 
 
En af de bøger, der har gjort stort indtryk på Palle Schmidt, og som han ofte anbefaler, er James Ellroys hårdkogte thriller "American Tabloid". -Ellroys tætbarberede måde at skrive på har gjort stort indtryk på mig. "American Tabloid" er en murstensroman, men teksten er knap, næsten staccato. Det er meget inspirerende at se, hvor lidt man kan slippe af sted med at skrive og stadig male et tydeligt billede, fortæller Palle Schmidt. "American Tabloid" Det er en svimlende paranoid og voldelig roman om Amerikas syndefald i 50'erne og 60'erne, der involvere FBI, CIA, Mafiaen, Castro og JFK. 
 
-Jeg laver jo selv tegneserier og gerne i krimigenren. Også her er det amerikanske forbilleder, der inspirerer, fortæller Palle Schmidt. -Ed Brubakers serie "Criminal" er ikke bare fantastisk tegneseriekunst - det er også god litteratur, forsætter Palle Schmidt. De fås i softcover-samlinger og kan læses hver for sig. -Det er bare med at komme i gang, mener Palle Schmidt.
 
-Nu lyder det jo som om jeg kun er til hårdkogt, amerikansk krimi, og det er næsten rigtigt. Men jeg må anbefale endnu en tegneserie: nordmanden Jasons "Vent lidt…", anbefaler Palle Schmidt. -Jason tegner "funny animals", men hans historier er mere Paul Auster end Carl Barks, fortæller Palle Schmidt. -"Vent lidt..." er en coming-of-age tragedie, som efterlader et mere varigt indtryk, end men skulle tro muligt med en fjollet tegneserie, slutter Palle Schmidt.