Mord
Mord

Olof Palme mordet - og mord fra virkelighedens verden

01.03.16
En mørk februaraften blev den svenske statsminister Olof Palme skudt ned på åben gade. Mordet rystede alle og mordgåden er stadig uløst. Kig med, hvis du interesserer dig for krimilitteratur fra virkelighedens verden.

Hårrejsende kriminalromaner kan krybe ind under huden og gøre dig mørkeræd. De kan fængsle dig og spolere din nattesøvn, når endnu et kapitel drager.

Nogle gange overstiger virkeligheden dog selv de værste fantasier - og vi fascineres

Virkelighedens mord og krimigåder trænger ind, på en helt anden måde. Det er jo virkeligt, reelt og kan ramme levende mennesker som du og jeg. Chok, fortvivlelse og fornægtelse. Vi vil allerhelst lukke øjnene, men alligevel også gerne prøve at forstå?

Vi identificerer os med ofrene, men fascineres alligevel af det skete og handlingen. Hvad var den onde drivkraft bag?  Hvor kommer ondskaben fra og hvordan kunne det komme så vidt?

Opklaringsarbejdet fascineres vi også af. Rejseholdets arbejde optager og imponerer mange. Hvordan kan det lykkes at få selv de mest vilde mordgåder opklaret? Et enkelt fingeraftryk, en spytklat, et spor fra en gummisko, et cigaretskod eller en vidneforklaring?

Olof Palmemordet er historien om en krimigåde - der trods ihærdig efterforskning endnu ikke er blevet løst.

Mordet rokkede ved den svenske nationalitetsfølelse og ingen politiker kan vide sig sikker længere, ikke engang i Norden. Tør befolkningen føle sig sikker og tryg, når et lands frontfigur kan myrdes og morderen gå fri? I en kriminalroman ville morderen jo for længst være blevet fanget. Det synes vi bedre om.

Olof Palmemordet er beskrevet i litteratur og i filmens verden, for den uløste krimigåde drager os stadigvæk. Vi vil bagom og vide mere og vi lever i håbet om, at morderen fanges en dag.

Bibliotekets kriminallitteratur trækker høje udlånstal.

Kriminalromanerne har mange læsere, men også bibliotekets faglitteratur om virkelighedens mordgåder fascinerer. De største forbrydelser som Anders Breiviks myrderier på Utøya, Blekingegadebanden og dobbeltmordet på Peter Bangsvej optager os. Vi vil vide alt for bedre at prøve at forstå ondskaben og de irrationelle handlinger. Finde mening i galskaben.

Nedenfor ser du et udpluk af bibliotekets krimilitteratur fra den virkelige verden.  Tør du læse med?