Læsernes Bogpris 2016
Læsernes Bogpris 2016

Læsernes Bogpris 2016

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.03.16
Årets bedste danske bog skal kåres og du kan være med til at bestemme!
Danmarks Biblioteksforening uddeler sammen med Berlingske og de danske folkebiblioteker hvert år Læsernes Bogpris. Hvem der skal modtage prisen afgøres suverænt af den størst tænkelige ekspertgruppe, nemlig jer, landets læsere.
 
For 13. år i træk skal der nu kåres den bedste og mest interessante danske bogudgivelse i det forgangne år. Vinderen af Læsernes bogpris 2016 findes via en afstemning som løber fra den 12. marts til den 6. april 2016.
 
Årets nominerede
Christine Lind Ditlevsen: "Fredag, lørdag, søndag"
Ane Riel: "Harpiks"
Bjørn Rasmussen: "Ming"
Stine Pilgaard: "Lejlighedssange"
Carsten Jensen: "Den første sten"
Niels Lyngsø: "Min ukendte bror"
Kim Leine: "Afgrunden"
Niels Bjerre Poulsen: "Vietnamkrigen"
Lotte Kaa Andersen: "Hambros Alle 7-9-13"
Kirsten Hammann: "Alene hjemme"
 
Blandt årets nominerede er en rå og hudløs ærlig ungdomsroman, en finurlig og smuk roman om et barns kaotiske opvækst, en digtsamling om farbesættelse og psykiske problemer, et netværk af fortællinger om beboerne i en andelsboligforening, en provokerende og tankevækkende murstensroman om dansk krigsdeltagelse, en fascinerende roman om menneskets behov for at finde fællesskaber, et fængslende tids- og skæbnebillede fra den finske borgerkrig, en ambitiøs og vidende bog om vietnamkrigen, en tankevækkende roman om finanskrisen og ikke at vide hvad er vigtigt, før det er for sent og sidst men ikke mindst en samtidsroman med gys, hvor det helt nære kan være en tikkende bombe.
 
Sidste år modtog Puk Damsgård prisen for bogen "Hvor solen græder", hvor hun som mellemøstkorrespondent tager læseren med på en sjælden rejse ind bag frontlinjerne i en krig, hvor mere end 150.000 mennesker er blevet dræbt, og millioner er sendt på flugt.
 
Sådan deltager du
Har du fået læst en eller flere af de nominerede? Var der én der tog dig med storm, gav stof til eftertanke eller kuldegysninger op og ned ad ryggen? Du har valget og kan stemme på lige den bog, du syntes, er den helt rigtige vinder. 
 
Du kan stemme på din favorit på b.dk, bibliotekernes hjemmesider (se billedet nederst) og via saxo.com, der er medsponsor på Læsernes bogpris.
 
Når du stemmer, deltager du samtidig i konkurrencen om et års forbrug af bøger (værdi 6.000 kroner), samt ti signerede bogpakker med alle de nominerede bøger.
 
Afstemningen slutter 6. april 2016, og den 14. april overrækkes prisen på 100.000 kr. til den vindende forfatter ved en fest i forbindelse med Danmarks Biblioteksforenings årlige topmøde, der i år finder sted i Forum i Horsens.