Suppe og simreretter
Suppe og simreretter

Lækre simreretter og lune supper

15.01.18
Vinter rimer på simremad. Lad gode dufte spredes fra køkkenet og lav lækre måltider der samler familien.

Vinteren behøver ikke kun være mørkt, tungt og trist. Med hyggelige køkkendufte kan du sprede velvære i dit hjem og give din familie en rar og forventningsfuld følelse. De vil glæde sig til din middag.  Nyd at vinteren giver dig god tid til indesysler og tid til at lave langsommelig mad i kødgryder, stegeso eller suppegryde.

Mørke, storm og regn, der rusker udenfor, inspirerer til indehygge og langsommelig mad i kødgryderne. Få tips til vinterens supper og simreretter.

Er du til en langtidsstegt culotte eller smør-mør boeuf bourguignon kan du lade din stegeso eller stegegryde trylle for dig. Måske du mere er til en god og kraftfuld hønsekødssuppe kogt i timevis med urter og suppehøne?

suppe

Hønsekødssuppe og høns i asparges -  en ægte mormor-menu der holder. 

  • Suppehønen skal koge længe og det vand den har kogt i bliver som ved et trylleslag forvandlet til den lækreste suppe.
  • Kyllingekødet plukkes, der bages en sauce op og kyllingekød og asparges tilsættes - så har du tarteletfyld. 
  • Ud af én kylling får du to lækre retter med rigeligt mad til familien i 2-3 dage. Du kan finde en opskrift på hønsekødssuppen og høns i asparges her

De langsommelige retter bliver ofte de allerbedste. Suppen bliver særligt smagfuld, kødet bliver mere mørt og de langtidssimrede sammenkogte retter får mere saft og kraft. 

Du kan få inspiration til at komme igang med suppe og simreretter i bibliotekets mange lækre opskriftbøger. Se et lille udvalg her nedenfor og få mere inspiration i blokken til højre.