Klassiske børnebøger hitter igen
Klassiske børnebøger hitter igen

Klassikere hitter som aldrig før!

28.04.20
De udødelige klassikere lever videre i bedste velgående - ét tegn på det er klassiker-serien ’Gyldendals Udødelige’ med nyere genudgivelser af en række af de ældre fortællinger, som børn og unge har læst i generationer.

Huckleberry Finn er igen på flugt fra sin fordrukne far ned ad Mississippifloden, hvor han møder slaven Jim og drager videre med ham på eventyr og Robin Hood huserer atter rundt i Sherwoodskoven med bue og pil og forguder Lady Marian.  

’Gyldendals Udødelige’ opstod i midten af 1950’erne, hvor samtidens forfattere gendigtede de gamle klassikere og gav dem nyt liv for datidens børn og unge. Siden dengang er klassikerne blevet genudgivet et hav af gange. Senest af Bjarne Reuter, Astrid Heise-Fjeldgren, Lene Møller Jørgensen, Daniel Zimakoff og Kim Langer tilbage i 2014 og 2015.

Idealet tilbage i 1950erne var at gøre en i forvejen lidt tung og svær litteratur tilgængelig for den størst mulige gruppe af børn. Ligeledes drejede det sig også om, at børn skulle og stadig skal have noget ordentlig at læse og der går man ikke galt i byen med disse udvalgte klassikere, som er listet op nedenfor. De er værd at se efter på eReolenGo.dk, hvor du kan finde dem både som eBog og som eLydbog.

God læselyst

 

Oprindeligt skrevet af Sidsel Witt Friborg, Viborg Bibliotekerne.