Sammen i bevægelse
Sammen i bevægelse

Dit bibliotek vil bevæge dig

06.05.21
Litteratur og bevægelse sætter gang i den positive energi. Læs om bøger, der bevæger dig

Kampagne "Sammen i bevægelse" 

Vores daglige fysiske bevægelse er blevet reduceret under coronanedlukning. Landets biblioteker sætter nu fokus på bevægelse og litteratur fra 3. maj og resten af 2021 i en fælles kampagne med Danmarks Radio og idrætsorganisationer. Målet er at få flere danskere i gang med at bevæge sig. Det kan være løbeture, men hverdagsbevægelser som at slå græs, lege med børnene eller at GÅ en tur på biblioteket - alt tæller!

På Randers Bibliotek

Her på dit bibliotek tilbyder vi dig flere muligheder: 

Bevægelsens betydning

Hvis du stopper med at bevæge dig vil konditionen falde, du taber muskelmasse og humøret og koncentrationen bliver påvirket. Til gengæld kan du leve længere, når du er fysisk aktiv.

Ifølge Bente Klarlund, forsker i bevægelsens betydning for menneskenes sundhed, vil en kvinde på 30 år, som begynder at motionere 30 min. om dagen, statistisk set kunne leve fire år længere. For mænd er det lidt kortere, men der er evidens for, at bevægelse er med til at forlænge ens liv.

Bevægelse og læsning er sundt for kroppen

De positive bivirkninger af bevægelse kan faktisk sidestilles med de påvirkninger som læsning giver. Når du læser, bliver du bedre til at koncentrere dig, fordi du træner din hjerne. Oveni hatten får du inspiration og bliver mindre stresset. Vi gør vores til at hjælpe dig på vej til en styrket livskvalitet med fokus på litteratur og bevægelse, som sætter gang i den positive energi for både krop og sjæl.