Lær dansk - lær mere dansk!

En samling af hjemmesider, hvor du kan øve dig i at blive bedre til det danske sprog.
»Dette er en samling af links, som man kan bruge til at komme i gang med det danske sprog. Det erstatter ikke kurser på sprogskoler, men det kan være en hjælp til dem, der af den ene eller anden grund ikke kan komme på sprogskole, eller simpelthen bare gerne vil øve sig i det danske sprog.«
⇒ Skriv til bibliotekar Dorthe Meyer Andreassen
TLF. 87 10 68 32

 

ΞDanskherognu.dkdanskherognu.dkEt gratis onlinekursus i dansk for begyndere, som er udviklet med støtte fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det kan anvendes som lektiehjælp, til selvstudie samt som et nyttigt værktøj for dansklærere.

 

ΞVores fællessprog
dansk.nu
Vores fællessprog kan du lære den danske grammatik. Siden er på dansk med oversættelse til andre sprog f.eks. bosnisk eller swahili.

 

ΞYouTube
YouTube-danskurserSøg på "sprogkurser" i YouTube
f.eks. kan du følge Khaled på hans kanal.

 

ΞBilledtema
Billedtema
Billedtema er delt op i forskellige temaer. Du lærer basisordene ved, at du klikker på et billede, og så bliver ordet læst højt. Det kan være på dansk eller på mange andre sprog.

 

Ξsosuordbogen.dk
sosuordbogen.dk
Ordbogen er lavet til SOSU-studerende med dansk som andetsprog men kan også bruges af andre. Du kan søge på et ord og få det forklaret med en kort tekst. Ofte er der også en lille video.

 

ΞSundhedsdansk
Sundhedsdansk
Et sprogundervisningsmateriale om krop, sundhed og sygdom. Til voksne, som skal lære det danske sprog.

 

Ξsproget.dk
sproget.dk
Danske ord og deres betydning forklares.

 

ΞOnline ordbøger fra biblioteket
Bibliotekets online ordbøger
Randers Bibliotek tilbyder online ordbøger fra Gyldendals Røde Ordbøger. Det koster ikke noget, men det kræver, du er oprettet som låner. Bliv oprettet med NemID.

 

ΞOrdbogen.com
ordbogen.com
Her finder du ordbøger på flere sprog.

 

ΞNyheder på dansk
Ligetil - nyheder på dansk
Læs nyhederne fra DR på et letforståeligt dansk.

 

Mest for BØRN

Ξmultidansk.dk
multidansk.dk
Multidansk er til tosprogede børn i børnehaver og indskoling. Her kan du rime, læse, lege og spille. Siden bliver ikke opdatereret, men kan sagtens bruges alligevel.

 

Derudover er det godt at vide:
Lær-dansk-hylderne i underetagen på hovedbiblioteket indeholder lette bøger for voksne, bog+cd, sprogkurser og (billed)ordbøger.

I børneafdelingen er der  bøger til den første læsning (til børn selvfølgelig, men kan også bruges til voksne ), bog+cd og billedordbøger.

Vi har en international samling med materialer på mange forskellige sprog i underetagen - både for børn og voksne.

Biblioteket har dvd'er både til børn og voksne, og en del af dem på forskellige sprog og med undertekster. Kan også bruges til sprogtræning på den sjove måde.
 
 
Dorthe Meyer Andreassen