Sommer i cyklens tegn

01.07.20
Ferieform, motion eller sofaoplevelser? Hvad enten du selv skal af sted eller du bare gerne vil læse om andre, der dyrker den tohjulede: oplevelserne venter på landevejen - og på siderne i bibliotekets mange cykelbøger!

Udsigten til en sommer indenfor landets grænser har givet mange anledning til at kigge i retning af den tohjulede. Måske der hjemlig cykelferie under opsejling, eller også er der opstået et generelt ønske om at komme ud at røre sig ovenpå de mange stillesiddende corona-uger. Derudover kan nogle af os også opleve abstinenslignende symptomer i en tid, hvor vi på ethvert tidspunkt af døgnet ellers ville have haft minimum 23% af vores opmærksomhed rettet mod nyhedsstrømmen om diverse pedal-atleters gøren og laden på fransk asfalt.

Heldigvis kan biblioteket både hjælpe med praktisk info til dig, der skal ud i den friske luft, og levere fortællinger om landevejenes og bjergenes helte og skurke, til dig, der helst bare er med på sofaplan. Og glem ikke, at de toneangivende udenlandske magasiner om cykling, cykelrejser og cykelkultur kun er få klik væk via bibliotekernes digitale bladtjeneste, RB Digital.

God cykelsommer!

/Mik

P.S.: Jeg ved godt at det med cykelferie i udlandet måske ikke er topaktuelt pt., men mange af vores bøger om den slags er så indbydende, at jeg var nødt til at tage dem med i inspirationskarrusellerne nedenfor. Det er altid godt at tænke fremad. Næste år, måske...?